Continut si avertisment

19-Jun-2013 13:37 - 6249 vizionari

Avertisment: Continutul acestui server reprezinta ideile mele si acestea pot fi gresite.

Cred ca avem nevoie de o schimbare de mentalitate si de atitudine.

Budha spune: sa nu crezi invatatura, indiferent de unde ai citit-o sau cine o spune, daca nu este in armonie cu propria ta ratiune si bun simt.

Dar si Lazarev are dreptate cand ne indeamna sa consideram iubirea mai intai, apoi logica, analiza si gandirea rationala.

Sper ca ideile sa fie reprezentate destul de clar si sprijinite de adrese valide de Internet si de cautari Google.
Imi place sa caut informatii pe Internet, iar Google ofera informatii relevante.
Imi place sa caut adevarul si nu favorizez pe nimeni, mai degraba am tendinta sa scriu despre ce nu sunt de acord.

Nu luati drept bune articolele din acest server, aplicati intotdeauna un filtru de validare a informatiei.
Acest server imi structureaza ideile si ma ajuta continuu sa inteleg realitatea in care traim.

Scopul fiecarei fiinte umane de pe Pamant este mantuirea (apropierea de divinitate si contopirea cu ea) sau promovarea la nivelul urmator in jocul vietii (ruperea lantului reincarnarilor).

Mantuirea prin credinta presupune: sa crezi, sa faci fapte bune, sa asculti de Dumnezeu si sa te astepti ca la sfarsitul lumii sa fi mantuit.
Mantuirea prin cunostere implica indoiala, erezie, minte iscoditoare, dorinta de adevar, dorinta de studiu.
Exista si o a treia cale si este foarte raspandita: nepasare (ignoranta) totala privind mantuirea sau spiritualitatea, tendinta de traire a clipei in detrimentul spiritului, negarea existentei spiritului si a reincarnarii, aducerea de argumente de genul sunt prea tanar sa ma preocup de asemenea prostii, acum trebuie sa imi traiesc viata, poate mai tarziu, la batranete, am sa studiez si problema mantuirii.

Probabil cea mai usoara cale este prima, mantuire prin credinta intr-un Mantuitor, sau a treia cale, dar bunul simt spune ca acel drum poate fi inselator.
Pe de alta parte, al doilea drum, prin cunoastere, este mult mai greu, dar posibilitatea de a fi inselat daca mergi pe acel drum este foarte redusa.
A treia cale, sa traiesti clipa mai intai si sa te bucuri de viata in detrimentul nevoilor spirituale, este o cale pe care merge un spirit imatur: la inceput faci ce vrei si mai tarziu repari facand ce trebuie, dar ca in povestea cu cuiele si faptele bune+rele, problema apare in final ca raman gaurile de la cuie.

Dupa ce am citit cateva carti ale lui Serghei Nikolaevici Lazarev, trebuie sa adaug: in tot ce facem sa nu lipseasca iubirea.

Eu recomand o cale, nici extrema, nici de mijloc, ci combinata: credinta ca exista mantuire + studiu privind mantuirea + multa iubire fata de Dumnezeu si fata de oameni.
Logica trebuie sa se impace cu intuitia si sa se sustina una pe alta. Un om informat face cat doi.
Matei 7:7-8 - Cereti si vi se va da; cautati si veti afla; bateti si vi se va deschide. Ca oricine cere ia, cel care cauta afla, si celui ce bate i se va deschide.
1 Tesalonicieni 5:21 – Incercati-le pe toate si pastrati ce este bun.
1 Ioan 4:1 - Prea iubitilor, sa nu dati crezare oricarui duh; ci sa cercetati duhurile, daca sunt de la Dumnezeu; caci in lume au iesit multi prooroci mincinosi.

Este de datoria fiecaruia sa studieze Sfanta Scriptura, in Psalmul 1:1-2 se spune: fericit barbatul (si nu numai el) care n-a umblat in sfatul necredinciosilor si in calea pacatosilor nu a stat si pe scaunul hulitorilor n-a sezut si in legea Domnului este voia lui si la legea Lui va cugeta ziua si noaptea.
Iosua 1:8 - Sa nu se pogoare cartea legii acesteia de pe buzele tale, ci calauzeste-te de ea ziua si noaptea, ca sa plinesti intocmai tot ce este scris in ea; atunci vei fi cu izbanda in caile tale si vei pasi cu spor.
Asadar este de datoria tuturor sa studieze istoria crestinismului, istoria religiilor si orice altceva considera necesar.
Pentru ca omenirea a intrat intr-o noua era (Era Varsatorului) in care minciuna nu mai este tolerata.
Dumnezeu promite ca toti vom cunoaste pe Domnul de la mic la mare – Ieremia 31:34, dar abea acum, in Era Varsatorului, avem cel mai mult aceasta posibilitate (datorita accesului la Internet).
Cine ignora Internetul, afirmand ca e posibil sa se sminteasca daca il acceseaza, face ca femeile din povestea cu drobul de sare a lui Ion Creanga.

Mantuirea nu se face in grupuri sau in loturi.
Incep sa intrezaresc niste lucruri neplacute si provoc pe cine nu este de acord cu mine sa ma combata.

Cine are urechi de auzit sa auda – Matei 11:15 si Matei 13:9.
Duhul Sfant este Duhul Adevarului.
Cunoscand adevarul vom deveni liberi - Ioan 8:32.

Intrati pe poarta cea stramta, ca larga este poarta care duce la pieire si multi o afla – Matei 7:13.
Poarta care duce la viata (la mantuire) este stramta si putini o afla – Matei 7:14.
Siliti-va sa intrati pe poarta cea stramta, ca multi vor cauta sa intre si nu vor putea – Luca 13:24.
Cereti si vi se va da, cautati si veti afla, bateti si vi se va deschide – Matei 7:7.


Ultimele pagini: RSS

Alte adrese de Internet

Categorii

Istoric


Atentie: Continutul acestui server reprezinta ideile mele si acestea pot fi gresite.