Despre iad in Biblie

Categorii: Religie, Misticism, ocultism

19-Jun-2013 08:28 - 3235 vizionari

Iadul exista si este amintit adesea atat in Vechiul Testament cat si in Noul Testament.
Se pare ca iadul este locuinta mortilor, iadul este locul focului vesnic si a suferintei eterne.
Iadul este locul destinat pacatosilor.
In iad sunt numai umbre.
Nebunii sunt de mult in iad.
Inteleptul ocoleste iadul.
Iadul este infinit si lacom.
Iadul mai este numit si Gheena.

Daca mortii stau in iad, in foc vesnic, de ce in Matei 27:52 mortii sunt adormiti si s-au ridicat din mormant?
De ce mortii sunt considerati adormiti cu parintii lor in 1 Regi 11:43, 1 Regi 14:20, 1 Regi 14:31, 1 Regi 15:24, 1 Regi 16:6, 1 Regi 16:28, 1 Regi 22:50, 2 Regi 13:13, 2 Regi 14:16, 2 Regi 14:29, 2 Regi 15:22?
Lazar este mort si considerat adormit in Ioan 11:11.
Daca Hristos n-a inviat, cei ce au adormit in Hristos au pierit – 1 Corinteni 15:18.
Hristos a inviat din morti, fiind incepatura celor adormiti – 1 Corinteni 15:20.
De cand au adormit parintii, toate asa raman, ca de la inceputul fapturii (creatiei, genezei) – 2 Petru 3:4.

Se pare ca nu toti mortii ajung in iad (sfintii, Solomon, David nu au ajuns); unii pur si simplu dorm in mormant.

Se spune (la romano catolici) ca mortii sunt adormiti si se afla in purgatoriu intr-un loc in care sunt purificati sau temporar pedepsiti si asteapta venirea Lui Iisus pentru judecata finala.

Asadar romano catolicii lamuresc problema iadului: mortii dorm in purgatoriu si se purifica prin suferinta.

Iar eu lamuresc si mai bine problema: Iadul este pe pamant, iar participantii (jucatorii) se reincarneaza periodic, sunt perioade de iad alternad cu perioade de odihna intre reincarnari.

 

Citate din Biblie despre Iad:

Deuteronom 32:22 - Ca foc s-a aprins din pricina maniei Mele: va arde pana in fundul locuintei mortilor, va manca pamantul si roadele lui si va parjoli temeliile muntilor.

2 Samuel 22:6 - Lanturile iadului ma incatusasera si eram prins in lanturile mortii.

Iov 11:8 - Ea este mai inalta decat cerurile. Si ce vei face tu? Ea este mai adanca decat imparatia mortii. Cum vei patrunde-o tu?

Iov 26:6 - Imparatia mortilor este goala inaintea Lui si adancul este fara acoperis.

Psalmi 9:17 - Sa se intoarca pacatosii in iad; toate neamurile care uita pe Dumnezeu.

Psalmi 16:10 - Ca nu vei lasa sufletul meu in iad, nici nu vei da pe cel cuvios al Tau sa vada stricaciunea.

Psalmi 18:5 - Durerile iadului m-au inconjurat; intampinatu-m-au laturile mortii.

Psalmi 55:15 - Sa vina moartea peste ei si sa se coboare in iad de vii, caci viclesug este in locasurile lor, in mijlocul lor.

Psalmi 86:13 - Ca mare este mila Ta spre mine si ai izbavit sufletul meu din iadul cel mai de jos.

Psalmi 116:3 - Cuprinsu-m-au durerile mortii, primejdiile iadului m-au gasit; necaz si durere am aflat

Psalmi 139:8 - De ma voi sui in cer, Tu acolo esti. De ma voi cobori in iad, de fata esti.

Proverbe 5:5 - Picioarele ei coboara catre moarte; pasii ei duc de-a dreptul in imparatia mortii.

Proverbe 7:27 - Casa ei sunt caile iadului, care duc la camarile mortii.

Proverbe 9:18 - Si omul nu stie ca acolo sunt numai umbre, iar cei pe care ii pofteste nebunia se afla de mult in adancurile seolului (locuinta mortilor).

Proverbe 15:11 - Iadul si adancul sunt cunoscute Domnului, cu atat mai vartos inimile fiilor oamenilor.

Proverbe 15:24 - Inteleptul merge pe cararea vietii ce duce in sus, ca sa ocoleasca drumul iadului care merge in jos.

Proverbe 23:14 - Tu il bati cu toiagul, dar scapi sufletul lui din imparatia mortii.

Proverbe 27:20 - Iadul si adancul nu se pot satura, tot asa si inima omului e de nesaturat.

Isaia 5:14 - De aceea si iadul si-a marit de doua ori lacomia lui, cascat-a gura sa peste masura; acolo se vor cobori marirea Sionului si gloatele sale, chiotele de veselie...

Isaia 14:9 - Seolul (iadul) se misca in adancurile sale, ca sa iasa intru intampinarea ta. Pentru tine el desteapta umbrele, pe toti stapanitorii pamantului; el ridica de pe jilturile lor pe toti imparatii pamantului.

Isaia 14:15 - Si acum, tu te pogori in iad, in cele mai de jos ale adancului!

Isaia 28:15 - Voi ziceti: Noi am facut legamant cu moartea si cu iadul (seolul) invoiala; urgia va trece fara sa ne atinga, caci ne-am facut din minciuna un adapost si din viclenie un liman!

Isaia 28:18 - Si legamantul vostru cu moartea va fi stricat si intelegerea voastra cu iadul (seolul) va fi desfacuta. Cand urgia va trece, va va zdrobi . . .

Isaia 57:9 - Tu alergi dupa Melec cu untdelemn si cu miresme multe; tu trimiti solii tai departe, si te cobori pana la locuinta mortilor.

Iezechiel 31:16 - La vuietul caderii lui am facut sa se cutremure neamurile, cand l-am prabusit in locuinta mortilor, la cei ce se coborasera in mormant, si s-au bucurat in latura cea de dedesubt toti arborii Edenului, cei mai alesi si mai buni ai Libanului, toti cei adapati cu apa;

Iezechiel 31:17 - Si acestia s-au coborat cu el in locuinta mortilor la cei ucisi de sabie, care erau bratul lui si traiau in umbra lui, printre neamuri".

Iezechiel 32:21 - In mijlocul locuintei mortilor se va vorbi de el si de cei ce-l sprijineau, cei mai vestiti dintre eroi; aceia au cazut si zac printre cei netaiati imprejur, rapusi de sabie.

Iezechiel 32:27 - Nu trebuia oare sa zaca si ei printre vitejii cazuti dintre cei netaiati imprejur, care cu armele lor de razboi s-au coborat in locuinta mortilor si sabiile lor si le-au pus sub cap si faradelegea lor a ramas pe oasele lor, pentru ca ei, ca niste puternici, au fost o spaima pe pamantul celor vii?

Amos 9:2 - Daca se vor strecura in locuinta mortilor, de acolo mana Mea ii va apuca, si de se vor sui in cer, ii voi da jos de acolo;

Iona 2:2 - Strigat-am catre Domnul in stramtorarea mea, si El m-a auzit; din pantecele locuintei mortilor catre El am strigat, si El a luat aminte la glasul meu!

Habacuc 2:5 - Cat de mult va fi coplesit vrajmasul, omul cel trufas, si nu va ramane cu viata el, care tine gura lui cascata ca locuinta mortilor si nu se satura ca moartea; el, care aduna toate neamurile si cuprinde in el toate popoarele!

Matei 5:22 - Eu insa va spun voua: Ca oricine se manie pe fratele sau vrednic va fi de osanda; si cine va zice fratelui sau: netrebnicule, vrednic va fi de judecata sinedriului; iar cine va zice: nebunule, vrednic va fi de gheena focului.

Matei 5:29 - Iar daca ochiul tau cel drept te sminteste pe tine, scoate-l si arunca-l de la tine, caci mai de folos iti este sa piara unul din madularele tale, decat tot trupul sa fie aruncat in gheena.

Matei 5:30 - Si daca mana ta cea dreapta te sminteste pe tine, taie-o si o arunca de la tine, caci mai de folos iti este sa piara unul din madularele tale, decat tot trupul tau sa fie aruncat in gheena.

Matei 10:28 - Nu va temeti de cei ce ucid trupul, iar sufletul nu pot sa-l ucida; temeti-va mai curand de acela care poate si sufletul si trupul sa le piarda in gheena.

Matei 11:23 - Si tu, Capernaume: N-ai fost inaltat pana la cer? Pana la iad te vei cobori. Caci de s-ar fi facut in Sodoma minunile ce s-au facut in tine, ar fi ramas pana astazi.

Matei 16:18 - Si Eu iti zic tie, ca tu esti Petru si pe aceasta piatra voi zidi Biserica Mea si portile iadului nu o vor birui.

Matei 18:9 - Si daca ochiul tau te sminteste, scoate-l si arunca-l de la tine, ca mai bine este pentru tine sa intri in viata cu un singur ochi, decat, avand amandoi ochii, sa fii aruncat in gheena focului.

Matei 23:15 - Vai voua, carturarilor si fariseilor fatarnici! Ca inconjurati marea si uscatul ca sa faceti un ucenic, si daca l-ati facut, il faceti fiu al gheenei si indoit decat voi.

Matei 23:33 - Serpi, pui de vipere, cum veti scapa de osanda gheenei?

Marcu 9:43 - Si de te sminteste mana ta, tai-o ca mai bine iti este sa intri ciung in viata, decat, amandoua mainile avand, sa te duci in gheena, in focul cel nestins.

Marcu 9:45 - Si de te sminteste piciorul tau, taie-l, ca mai bine iti este tie sa intri fara un picior in viata, decat avand amandoua picioarele sa fii azvarlit in gheena, in focul cel nestins

Marcu 9:47 - Si de te sminteste ochiul tau, scoate-l, ca mai bine iti este tie cu un singur ochi in imparatia lui Dumnezeu, decat, avand amandoi ochii, sa fii aruncat in gheena focului.

Luca 10:15 - Si tu, Capernaume, nu ai fost inaltat, oare, pana la cer? Pana la iad vei fi coborat!

Luca 12:5 - Va voi arata insa de cine sa va temeti: Temeti-va de acela care, dupa ce a ucis, are putere sa arunce in gheena; da, va zic voua, de acela sa va temeti.

Luca 16:23 - Si in iad, ridicandu-si ochii, fiind in chinuri, el a vazut de departe pe Avraam si pe Lazar in sanul lui.

Faptele Apostolilor 2:27 - Caci nu vei lasa sufletul meu in iad, nici nu vei da pe cel sfant al Tau sa vada stricaciune.

Faptele Apostolilor 2:31 - Mai inainte vazand, a vorbit despre invierea lui Hristos: ca n-a fost lasat in iad sufletul Lui si nici trupul Lui n-a vazut putreziciunea.

Iacov 3:6 - Limba este si ea un foc, este o lume de nelegiuiri. Ea este aceea dintre madularele noastre, care intineaza tot trupul si aprinde roata vietii, cind este aprinsa de focul gheenei.


Ultimele pagini: RSS

Alte adrese de Internet

Categorii

Istoric


Atentie: Continutul acestui server reprezinta ideile mele si acestea pot fi gresite.