Pavel in contradictie cu Iisus, partea II

Categorii: Paulism

18-Jun-2013 16:03 - 3857 vizionari

Ioan 5:24 – Adevarat, adevarat zic voua: Cel ce asculta cuvantul Meu si crede in Cel ce M-a trimis are viata vesnica si la judecata nu va veni, ci s-a mutat de la moarte la viata.
Pavel intra in conflict cu invataturile Lui Iisus:

 

Pavel

Iisus

14. Calificarea pentru viata vesnica:
Pavel: prin har
Iisus: prin cuvant
Romani 5:21 - Pentru ca precum a imparatit pacatul prin moarte, asa si harul sa imparateasca prin dreptate, spre viata vesnica, prin Iisus Hristos, Domnul nostru. Ioan 5:24 - Adevarat, adevarat zic voua: Cel ce asculta cuvantul Meu si crede in Cel ce M-a trimis are viata vesnica si la judecata nu va veni, ci s-a mutat de la moarte la viata.
15. Destinul creatiei (a cerului si pamantului) Romani 8:21 - Pentru ca si faptura insasi se va izbavi din robia stricaciunii, ca sa fie partasa la libertatea maririi fiilor lui Dumnezeu. (faptura, creatia se mantuieste) Matei 24:35 - Cerul si pamantul vor trece, dar cuvintele Mele nu vor trece. (creatia, cerul si pamantul nu vor dainui, numai cuvantul Lui Iisus va ramane vesnic)
16. Destinul Legii si proorocii (profetii) Romani 10:4 - Caci sfarsitul Legii este Hristos, spre dreptate tot celui ce crede.

Iisus nu strica legea, o implineste.

Matei 5:17-18 - Sa nu socotiti ca am venit sa stric Legea sau proorocii; n-am venit sa stric, ci sa implinesc.

Caci adevarat zic voua: Inainte de a trece cerul si pamantul, o iota sau o cirta din Lege nu va trece, pana ce se vor face toate.

17. Cine sa fie invatator 1 Corinteni 12:28 - Si pe unii i-a pus Dumnezeu, in Biserica: intai apostoli, al doilea prooroci, al treilea invatatori; apoi pe cei ce au darul de a face minuni; apoi darurile vindecarilor, ajutorarile, carmuirile, felurile limbilor.
Efeseni 4:11 - Si el a dat pe unii apostoli, pe altii prooroci, pe altii evanghelisti, pe altii pastori si invatatori
1 Timotei 2:7 - Spre aceasta am fost pus propovaduitor si apostol (adevar graiesc in Hristos, nu mint) - invatator neamurilor, in credinta si adevar.
2 Timotei 1:11 - Spre aceasta am fost pus eu propovaduitor si apostol si invatator al neamurilor.
Matei 23:8 - Voi insa sa nu va numiti rabi, ca unul este Invatatorul vostru: Hristos, iar voi toti sunteti frati.
18. Numarul celor salvati

Adevarul te va elibera, te va mantui prin cuvintele lui Iisus.

Mantuirea in grup nu exista. Mantuirea nu este pentru toata lumea, putini o afla.

Romani 11:25-27 - Pentru ca nu voiesc, fratilor, ca voi sa nu stiti taina aceasta, ca sa nu va socotiti pe voi insiva intelepti; ca impietrirea s-a facut lui Israel in parte, pana ce va intra tot numarul neamurilor.

Si astfel intregul Israel se va mantui, precum este scris: "Din Sion va veni Izbavitorul si va indeparta nelegiuirile de la Iacov;

Si acesta este legamantul Meu cu ei, cand voi ridica pacatele lor".

Matei 7:13-14 - Intrati prin poarta cea stramta, ca larga este poarta si lata este calea care duce la pieire si multi sunt cei care o afla.

Si stramta este poarta si ingusta este calea care duce la viata si putini sunt care o afla.

19. Despre numarul pastorilor: este numai o turma si numai un pastor Efeseni 4:11 - Si el a dat pe unii apostoli, pe altii prooroci, pe altii evanghelisti, pe altii pastori si invatatori, . . . Ioan 10:16 - Am si alte oi, care sunt din staulul acesta. Si pe acelea trebuie sa le aduc, si vor auzi glasul Meu si va fi o turma si un pastor.
20. Despre numarul de invatatori: este numai unul 1 Corinteni 4:15 - Caci de ati avea zeci de mii de invatatori in Hristos, totusi nu aveti multi parinti. Caci eu v-am nascut prin Evanghelie in Iisus Hristos. Matei 23:10 - Nici invatatori sa nu va numiti, ca Invatatorul vostru este unul: Hristos.
21. Despre decaderea totala.

La Pavel toti au pacatuit, nu este drept nici unul.

Dupa restul evangheliilor exista om bun si din bunatatea lui, acesta contribuie cu ceva bun.

Romani 3:9-10 - Dar ce? Avem noi vreo precadere? Nicidecum. Caci am invinuit mai inainte si pe iudei, si pe elini, ca toti sunt sub pacat,

Dupa cum este scris: "Nu este drept nici unul;

Romani 3:22-23 - Dar dreptatea lui Dumnezeu vine prin credinta in Iisus Hristos, pentru toti si peste toti cei ce cred, caci nu este deosebire.

Fiindca toti au pacatuit si sunt lipsiti de slava lui Dumnezeu;

Matei 12:35 - Omul cel bun din comoara lui cea buna scoate afara cele bune, pe cand omul cel rau, din comoara lui cea rea scoate afara cele rele.

Luca 6:45 - Omul bun, din vistieria cea buna a inimii sale, scoate cele bune, pe cand omul rau, din vistieria cea rea a inimii lui, scoate cele rele. Caci din prisosul inimii graieste gura lui.

Matei 23:35 - Ca sa cada asupra voastra tot sangele dreptilor raspandit pe pamant, de la sangele dreptului Abel, pana la sangele lui Zaharia, fiul lui Varahia, pe care l-ati ucis intre templu si altar.

22. Alegere neconditionata

Iisus specifica foarte clar cine intra in imparatia cerurilor: cine face voia Tatalui.

Dupa Pavel intra cine vrea Dumnezeu.

Romani 9:14 - Ce vom zice dar? Nu cumva la Dumnezeu este nedreptate? Nicidecum!

Caci graieste catre Moise: "Voi milui pe cine vreau sa-l miluiesc si Ma voi indura de cine vreau sa Ma indur".

Deci, dar, nu este nici de la cel care voieste, nici de la cel ce alearga, ci de la Dumnezeu care miluieste.

Matei 7:21-22 - Nu oricine Imi zice: Doamne, Doamne, va intra in imparatia cerurilor, ci cel ce face voia Tatalui Meu Celui din ceruri.

Multi Imi vor zice in ziua aceea: Doamne, Doamne, au nu in numele Tau am proorocit si nu in numele Tau am scos demoni si nu in numele Tau minuni multe am facut?

23. Despre jertfa pentru Dumnezeu:

Iisus prefera mila, nu jertfa.

1 Corinteni 5:7 - Curatiti aluatul cel vechi, ca sa fiti framantatura noua, precum si sunteti fara aluat; caci Pastile nostru Hristos S-a jertfit pentru noi.

Efeseni 5:2 - Si umblati intru iubire, precum si Hristos ne-a iubit pe noi si S-a dat pe Sine pentru noi, prinos si jertfa lui Dumnezeu, intru miros cu buna mireasma.

Matei 9:13 - Dar mergand, invatati ce inseamna: Mila voiesc, iar nu jertfa; ca n-am venit sa chem pe drepti, ci pe pacatosi la pocainta.
24. Despre plata preotilor privind predicarea Sfintei Evanghelii:

Pavel sugereaza ca este bine sa fie o plata pentru preoti, pentru nu legi gura boului care treiera sau lucratorul trebuie sa primeasca o plata pe masura.

Dar IIsus spune clar ca ce primesti in dar sa dai mai departe tot in dar.

1 Timotei 5:17-18 - Preotii, care isi tin bine dregatoria, sa se invredniceasca de indoita cinste, mai ales cei care se ostenesc cu cuvantul si cu invatatura.

Pentru ca Scriptura zice: "Sa nu legi gura boului care treiera", si: "Vrednic este lucratorul de plata sa".

1 Corinteni 9:11-12 - Daca noi am semanat la voi cele duhovnicesti, este, oare, mare lucru daca noi vom secera cele pamantesti ale voastre?

Daca altii se bucura de acest drept asupra voastra, oare, nu cu atat mai mult noi? Dar nu ne-am folosit de dreptul acesta, ci toate le rabdam, ca sa nu punem piedica Evangheliei lui Hristos.

Matei 10:7-8 - Si mergand, propovaduiti, zicand: S-a apropiat imparatia cerurilor.

Tamaduiti pe cei neputinciosi, inviati pe cei morti, curatiti pe cei leprosi, pe demoni scoateti-i; in dar ati luat, in dar sa dati.

25. Cum sa devii fiu al lui Dumnezeu?

Pavel: prin infiere

Iisus: trebuie sa te nasti sus, in ceruri

Romani 8:23 - Si nu numai atat, ci si noi, care avem parga Duhului, si noi insine suspinam in noi, asteptand infierea, rascumpararea trupului nostru.

Galateni 4:5 - Ca pe cei de sub Lege sa-i rascumpere, ca sa dobandim infierea.

Ioan 3:3 - Raspuns-a Iisus si i-a zis: Adevarat, adevarat zic tie: De nu se va naste cineva de sus, nu va putea sa vada imparatia lui Dumnezeu.

Ioan 3:6-7 - Ce este nascut din trup, trup este; si ce este nascut din Duh, duh este.

Nu te mira ca ti-am zis: Trebuie sa va nasteti de sus.


Ultimele pagini: RSS

Alte adrese de Internet

Categorii

Istoric


Atentie: Continutul acestui server reprezinta ideile mele si acestea pot fi gresite.