Referitor la Dumnezeu, Einstein a spus ca ia in consideratie Dumnezeul lui Spinoza, un zeu care se reveleaza in armonia ordonata a tot ce exista, si nu crede in zeul preocupat de soarta si actiunile oamenilor.
Suna interesant zeul lui Spinoza (in comparatie cu zeul celor trei religii abrahamice), dar vreau mai mult decat ratiune si filozofie = incerc sa incarc uniform ambele emisfere cerebrale si sa combin ratiunea cu intuitia, cu simtirea si cu imaginea de ansamblu.
Spinoza considera Natura = Dumnezeu (Universul = Dumnezeu == Panteism), dar eu afirm ca Pictura != Pictor (Pictorul nu intra in Pictura sa o salveze si nici nu isi trimite Fiul sa o faca).
Legendele vorbesc de demiurgi (in gnosticism) si de entitati care au inrobit Pamantul (reptilienii din teoria conspiratiei) si stiinta demonstreaza clar ca realitatea in care traim este simulata (avansul tehologic din prezent, comportamentul dual al luminii si al particulelor mici de materie, hipnoza, telepatia, efectul placebo, imperecherea particulelor (entanglement), materia si energia intunecata, spatiul interstelar studiat de Voyager 1, Efectul Mandela, doppelganger, …) si e necesara o abordare mai profunda.
O abordare mai profunda in intelegerea realitatii: descifrarea legendelor prin filozofie si ratiune combinata cu o abordare mistica, practic credintele obtinute prin intuitie, superstitie si bunul simt sa fie demonstrate practic prin ratiune, stiinta, experiment repetabil.
Daca sistemul este simulat (si probabilitatea ca realitatea sa fie o simulare este de 99,9999… %) atunci ratiunea nu ajuta in intelegerea sistemului, pentru ca orice indiciu existent in matrix este o dovada plasata artificial in simulare, iar orice reusita in destabilizarea matrixului (relevarea adevarului, iesirea din matrix, incheierea simularii prin compromiterea experimentului care duce la invalidarea datelor si la oprirea simularii) este anulata reluand simularea din punctul anterior evenimentului care destabilizeaza simularea.
Abordarea mea mistica: trebuie sa meditez ca sa evadez din matrix.