Neuronii oglinda si empatia mamiferelor

Categorii: Vindecare

13-Oct-2021 17:00 - 788 vizionari

Neuronii oglinda au fost descoperiti intre anii 1980 si 1990 de niste cercetatori care faceau experimente pe macaci: Maimuta vede – maimuta face.

Cercetatorii au observat ca in creierul macacilor se activa aceeasi zona de neuroni in ambele situatii: cand maimuta observa pe cineva ca apuca cu mana un obiect si cand maimuta studiata apuca acelasi obiect.

In pagina wikipedia este o imagine in care un macac nou nascut imita un om care il tine in brate, scotand limba.

Se pare ca toate mamiferele (nu numai macacii sau omul) au abilitatea de a intelege imaginea privita, cercetatorii inca din anii 1950 au observat ca mamiferele ajuta spontan membrii din aceeasi specie cand au probleme, cand cercetatorii au aplicat socuri electrice unui soarece, ceilalti soareci care au urmarit experimentul au reactionat, dovedind ca au inteles ce se intampla (sursa: wikipedia).

Wikipedia: Neuronii oglinda sunt o clasa de neuroni care au activitate cand individul executa un act motor specific sau cand observa acelasi act sau ceva similar efectuat de alt individ.

Cu ce ne ajuta aceasta descoperire?

Am vazut la TV odata un experiment (nu am link) in care participantii care s-au antrenat fizic timp de o vreme au depasit in performanta cu 1-2% pe grupul care doar s-a antrenat in minte (isi imaginau ca alearga, isi imagineau ca arunca mingea la cos, etc) si doar au vizionat filme cu activitati fizice. Sunt multe trucuri pe care le pot folosi sportivii de performanta, amintesc doar un link, trebuie sa meditezi si sa iti antrenezi mintea cum iti antrenezi corpul.

Prin relaxare si meditatie, folosind intentia in mod constient (prezenta aici si acum), se poate amplifica efectul procesului la care te gandesti de cateva ori, de 5 ori spune Dr Adrian Cranta.


Ultimele pagini: RSS

Alte adrese de Internet

Categorii

Istoric


Atentie: Continutul acestui server reprezinta ideile mele si acestea pot fi gresite.