Blog cu certificat SSL

Categorii: Internet, Stiinta si Tehnologie

20-Apr-2021 13:23 - 808 vizionari

De mai mult de un an folosesc criptare SSL pentru serverul de aplicatii si serverul de iot, folosind certbot.

Certbot este un program utilitar care obtine certificate gratuite si semnate de catre https://letsencrypt.org/.

Pana ieri, procesul de obtinere a certificatelor (la fiecare 90 de zile) era un pic mai complicat, pentru ca programul certbot nu mergea pe serverul de blog, mergea numai pe laptopul meu si, de fiecare data, redirectam portul de blog web catre laptop, porneam certbot, se genera un jeton de autentificare, se facea verificarea ca sunt proprietarul domeniului, apoi se genera certificatul si trebuia sa copiez certificatul in server si sa repornesc serviciul de web.

Ca server de blog folosesc un Raspberry Pi2 cu un sistem de operare prea vechi si care nu gaseste certbot in lista de pachete, dar ieri l-am reinstalat.

O mare problema (o jumatate de zi) a fost ca blogul meu este bazat pe Python 2.7, care a iesit din suport de ceva vreme (1 ianuarie 2020) si a trebuit sa convertesc aplicatia de blog si editorul de blog sa functioneze cu Python 3.x, pentru ca nu se mai gasesc pachete pentru Python 2.7.

Acum la fiecare 90 de zile (atat este valabil un certificat SSL de la letsencrypt) rulez certbot si programul singur isi reinnoieste certificatele.

Am mai multe servere securizate prin SSL, dar nu toate sunt pornite sau folosite.

Am nevoie de SSL pentru ca ma conectez la diferite servere folosind diferite parole si procesul de autentificare poate fi interceptat si parola poate fi aflata.


Ultimele pagini: RSS

Alte adrese de Internet

Categorii

Istoric


Atentie: Continutul acestui server reprezinta ideile mele si acestea pot fi gresite.