OpenAI cu GPT-3

Categorii: Internet, Programare, Stiinta si Tehnologie, Univers simulat, AI

02-Nov-2020 15:26 - 1285 vizionari

La inceput a fost Cuvantul, spune Rigveda si Evanghelia dupa Ioan si, probabil, Arhitectul Universului foloseste AI.

Un film care anunta vremuri interesante.

GPT = generative pre-training. Ceva asemanator dar mult mai simplu (nu era bidirectional ca Google BERT) am incercat si eu cu TensorFlow ca sa generez poezii.

OpenAI la Wikipedia: Prin octombrie 2015, Elon Musk, Sam Altman si alti investitori infiinteaza compania OpenAI.

In noiembrie 2019 apare versiunea completa GPT-2, un model de Inteligenta Artificiala format din 1.5 miliarde de unitati neurale disponibil pentru download si utilizabil fara conexiune la Internet.

In iulie 2020 apare in teste versiunea GPT-3, un model cu 175 miliarde de unitati neurale, disponibil numai prin Internet si printr-o cheie (cont+parola) de dezvoltator. Accesul printr-o cheie de dezvoltator impiedica utilizarea AI in scopuri dezastruoase pentru omenire. Modelul nu mai poate fi descarcat in local pentru ca este prea mare pentru utilizatorul obisnuit, firmele comerciale o pot face daca platesc, dar avantajul ca ai acces la GPT-3 prin conexiune la Internet este ca profiti de contributia tuturor utilizatorilor conectati la GPT-3. GPT-3 este un program care invata (Inteligenta Artificiala) si se perfectioneaza in timp (evolueaza). Pe 23 septembrie 2020 Microsoft a cumparat licenta exclusiva GPT-3 si asta inseamna ca beneficiaza de utilizare fara limite si ca are acces la codul sursa.


Ultimele pagini: RSS

Alte adrese de Internet

Categorii

Istoric


Atentie: Continutul acestui server reprezinta ideile mele si acestea pot fi gresite.