Istoria Pamantului si a Vietii - Documentar

Categorii: Demiurgi (Gnosticism), Religie, Stiinta si Tehnologie, Univers simulat, Vindecare

27-Jul-2020 18:32 - 728 vizionari

Am gasit pe Youtube un film publicat cu un an in urma si nu stiu de ce Algoritmul mi l-a sugerat abia acum, dar nu imi pare rau:

Cand este vorba de Creatia Lumii, a plantelor, animalelor si a Omului, pot spune, dupa ce am vazut acest documentar, ca Biblia si alte carti considerate sfinte sunt superficiale.

Filmul este extraordinar si este completat de Istoria Pamantului de la Wikipedia sau invers.

Dar filmul contine cel putin doua scapari si nu sunt eu o autoritate competenta sa decid asta:

- Inainte de aparitia plantelor, pe uscat, mai intai ciupercile au proliferat. Ciupercile au aparut cu 1,3 miliarde de ani in urma. Ciupercile nu au nevoie de lumina soarelui, nu fac fotosinteza, dar au nevoie de oxigen (oferit in vremea aceea de cianobacterii) si de mineralele din sol. Miceliul ciupercilor a descompus si faramitat solul pietros si a creat, in timp, stratul fertil de humus. Micelul ciupercilor produce acid oxalic si alti acizi si enzime care dizolva piatra si permite ciupercii sa extraga calciul si alte minerale.  Dupa cateva sute de milioane de ani de la aparitia ciupercilor pe uscat, au aparut plantele.

- Primatele NU au aparut inainte de explozia meteoritului, acum 65 milioane de ani, care a dus la disparitia dinozaurilor mari. La o cercetare mai atenta, am descoperit ca filmul are dreptate si ca primatele au aparut cu 70 de milioane de ani in urma, dar parerile sunt impartite (primatele au aparut cu 50-55 milioane de ani in urma, la 10-15 milioane de ani dupa disparitia dinozaurilor).

Filmul ma arunca un pic catre ateism (se pare ca viata a avut suficient timp sa apara si sa evolueze fara ajutor extern) dar imi intareste si credinta intr-un zeu creator crud, numit demiurg de gnostici, care conduce un experiment in care numai fiintele biologice cele mai potrivite cresc si se inmultesc, restul devin extincte.

Gnosticii spun ca yaldabaoth yahweh sau yaldabaoth saklas samael, pe care eu si altii il consideram zeul vechiului testament, a pacalit spiritul si l-a legat intr-o inchisoare materiala prin procesul de reincarnare. Conform Bibliei, stapanul lumii materiale este Satan si, de aceea, Satan il poate ispiti pe Iisus Emanuel oferindu-i lumea si, tot de aceea, Satan strabate lumea in sus si in jos in Iov 1:7.

Vindecarea si alinarea sufletului (prin procesul de eliminare a necesitatii de reincarnare) vine din cunoastere, nu din minciuna si ignoranta.

Filmul se termina cam sumbru, dar nu vom trai suficient de mult ca sa ne ingrijoram de asta, sau, iminent, daca ne vom reincarna, vom popula alte planete.


Ultimele pagini: RSS

Alte adrese de Internet

Categorii

Istoric


Atentie: Continutul acestui server reprezinta ideile mele si acestea pot fi gresite.