Daca zeii ar fi fost culori ateistii nu ar fi trebuit sa existe

Categorii: Religie, Vindecare

06-Jul-2020 20:54 - 1071 vizionari

Cand este vorba de culori, degeaba incerci sa convingi pe cineva care nu percepe culorile (vede numai alb, negru si nuante de gri) de existenta culorilor sau de frumusetea curcubeului.

Se stie ca in anumite conditii de iluminare, culorile sunt percepute ca nuante de gri si se mai stie ca exista anumite defecte genetice care impiedica pe unii sa perceapa anumite culori sau chiar ii determina sa vada numai in alb-negru.

Dar filmul mai vine cu alta analogie interesanta: daca ar exista o colectie de carti antice in care culorile ar fi descrise, numarate si analizate, fiecare carte cu definitia proprie si numar diferit de culori, ba chiar cu afirmatii pompoase ca exista o singura culoare, dar e formata din trei, sau ca exista o singura culoare care nu se schimba niciodata, dar care la jumatea cartii sugereaza ca s-a schimbat (lasand Fiul sa se jertfeasca ca sa satisfaca orgoliul Tatalui), …

Nu poti spune unei persoane care nu poate (genetic) percepe anumite culori (ii lipsesc niste celule-con din retina) ca nu se straduieste suficient de mult ca sa vada culorile.

Analogie: nu il vad sau nu il percep pe Dumnezeu pentru ca nu ma straduiesc suficient de mult, dar tocmai stradania m-a indepartat si mai mult de perceptie: cu cat am citit mai mult din Biblie, cu atat mi-a venit mai greu sa cred in veridicitatea Bibliei si in consistenta teologiei (Crestine, pentru ca m-am nascut Crestin si sunt inconjurat de Crestini). Este dupa cum spunea Ion Aion (Ilie Toader) in cartea sa, Spovedania unui preot ateu, Intre religie si credinta este un raport de inversa proportionalitate: cu cat devine cineva mai credincios cu atat ii pasa mai putin de continutul religiei si invers: cu cat va cunoaste mai bine continutul propriei religii, cu atat ii va fi mai greu sa creada in ea.

Romani 1:20 – Dumnezeu este usor de vazut si de inteles si oamenii nu au nicio scuza.

Marcu 16:16 – Cine crede si e botezat va fi salvat, cine nu, va fi condamnat.

2 Corinteni 6:14 – Credinciosii sa evite pe necredinciosi sau pe eretici, pentru ca lumina nu poate sa stea cu intunericul.

Asta inseamna ca religia e simpla si usor de inteles, iar misionariatul si prozelitismul nu isi au rostul.

Bunul simt (intuitia, experienta) imi spune ca nu poti intelege artistul doar din examinarea operei sale, doar poti detecta anumite afectiuni oftalmologice (glaucom la Van Gogh) sau neurologice.

In Natura lantul trofic determina ca de milioane de ani majoritatea fiintelor vii sa isi piarda viata in chinuri cand sunt vanate si mancate de pradatori.

Ce impresie ne face Zeul VT din studiul Bibliei? Ca exista un Creator sadic care cere jertfe sangeroase (jertfa lui Cain cu vegetale nu a fost placuta) sau care cere jertfe umane, ca este un savant nemilos care urmareste evolutia biologica a fiintei perfecte (pradatorul suprem), care sustine razboiul, violenta, foloasele necuvenite (din Tinutul Promis) si prada de razboi, …

Pe de alta parte, tot bunul simt imi spune ca Pictura nu are capacitatea sa il inteleaga pe Pictor si degeaba il imparte in 3 si inventeaza o explicatie pe tema asta pe care o numeste teologie, sau ca este inutil ca Pictorul sa se jertfeasca pe El sau pe Fiul Sau (inca nu e clar daca Tatal si Fiul una sunt sau Fiul e una si cel ce l- a trimis e mai mare, dar e clar ca in Gradina Getsimani Fiul nu se ruga la el insusi), integrandu-se in Pictura ca Pictura sa fie salvata sau sa devina mai buna, cand putea sa o picteze perfect (estetic) de la inceput sau sa o distruga (prin Potop?) sau sa o vanda sau sa o dea cadou la dusmani si sa picteze alta …

Nu ma hazardez sa aberez mai mult si sper ca in curand Fiinta Umana se va vindeca de religia organizata si se va concentra pe evolutia personala, nu pe mantuirea grupului.


Ultimele pagini: RSS

Alte adrese de Internet

Categorii

Istoric


Atentie: Continutul acestui server reprezinta ideile mele si acestea pot fi gresite.