Mecanismele de siguranta ale inimii

Categorii: Vindecare, Misticism, ocultism

01-Jun-2020 18:21 - 1259 vizionari

Din intamplare am dat peste un film Youtube despre cum sa citesti EKG.

Spre surprinderea mea, am descoperit ca inima are cinci mecanisme de siguranta privind generarea ritmului cardiac: sinoatrial (sistemul principal), atrioventricular si inca alte trei.

Daca semnalul sinoatrial (60 - 100 batai pe minut) este prea slab sau propagarea lui catre nodul atrioventricular este oprita de ceva, nodul atrioventricular preia comanda si genereaza el ritmul inimii (40 – 60 batai pe minut), daca esueaza si nodul atrioventricular, preia stafeta urmatorul mecanism (Bundle of His tot la 40 – 60 BPM), apoi, in caz de esec, celelalte doua mecanisme merg la 20 - 40 BPM.

Consider interesant mecanismul din punct de vedere tehnic, pentru ca un mecanism asemanator se foloseste la majoritatea microprocesoarelor Microchip si probabil si la altele dar nu stiu eu: procesorul foloseste un oscilator extern, dar poate functiona si din oscilatorul intern si, daca este configurat sa le foloseasca pe ambele, oscilatorul extern este prioritar.

Conform Wikipedia, nodul sinoatrial a fost descoperit in 1907 la cartita si asta inseamna ca mecanismul de siguranta al inimii nu este specific omului.

Este interesant cum Evolutia, Creatorul sau ambii au creat acest mecanism.

Inima mai are un sistem de siguranta: un bypas natural facut din vase de sange colaterale pentru situatia in care arterele sunt infundate.


Ultimele pagini: RSS

Alte adrese de Internet

Categorii

Istoric


Atentie: Continutul acestui server reprezinta ideile mele si acestea pot fi gresite.