Flutter este noua mea jucarie

Categorii: Programare

04-May-2020 18:41 - 1041 vizionari

Plictisit ca aproape toata ziua m-am chinuit sa integrez gRPC in Java, ca o continuare la gRPC in py si go, am cedat nervos si astazi am creat prima mea aplicatie in Flutter si mi-a luat 2-3 ore, mai mult a durat configurarea IDE, pentru ca documentatia din Internet este un pic in urma cu ritmul alert de dezvoltare al tehnologiilor.

Urmarind cateva filme pe Youtube despre Golang, am ramas surprins de o remarca acida: “Echipa de programatori pentru Google Fuchsia au ales limbajul Dart pentru dezvoltare, considerand ca Golang este nepotrivit (Fuchsia Programming Language Policy)”, apoi a fost facuta o referire la Flutter.

Ciudata afirmatia prezentatorului, pentru ca Google Fuchsia este un nou sistem de operare dezvoltat de Google, iar Golang este un limbaj dedicat pentru aplicatii de sistem (procese care ruleaza in fundal) si este mai portabil decat C sau C++.

Cautand ceva filme despre Flutter am intalnit numai cuvinte de lauda din partea artistilor care recunosteau ca nu sunt programatori, dar ca in scurt timp au reusit sa obtina aplicatii functionale.

Cred ca principalul avantaj al lui Flutter este posibilitatea sa vezi schimbarea in aplicatia dezvoltata in mai putin de o secunda. Pana de ceva timp apreciam asta la Python, dar Golang se compileaza in cateva secunde si Flutter este instant. Cand raspunsul obtinut in procesul de dezvoltare este rapid, inveti repede, dezvolti repede, am si uitat sa mai fac teste, oare cum se fac testele unei aplicatii dezvoltata in Flutter?

Se pare ca Google Fuchsia va inlocui sistemul Android si, indiferent de ce va fi in viitor, decat sa astept zeci de secunde pana se actualizeaza aplicatia scrisa in Java sau Kotlin cu ajutorul Android Studio, mai bine invat Dart si Flutter.

Flutter combinat cu Dart, cand este vorba de construirea unei aplicatii de la zero, este atat de rapid, incat in 3 zile un incepator in Dart (dar cu 20 de ani de experienta de programare in alte sisteme) poate obtine o aplicatie functionala care ar fi luat cateva saptamani in alte limbaje. Tot acelasi autor, divan, spune ca a patit acelasi lucru cu 5 ani in urma, cand a descoperit limbajul go.

Dart este incercarea nereusita a lui Google de inlocuire JavaScript.

Flutter cu Dart acopera toata gama de aplicatii desktop si mobile, eliminand definitiv (cuiul final in cosciug) Java (Java nu e bun pe servere ca necesita mult RAM, nu e bun pentru Android ca Flutter e mai productiv) si, probabil, si Python.


Ultimele pagini: RSS

Alte adrese de Internet

Categorii

Istoric


Atentie: Continutul acestui server reprezinta ideile mele si acestea pot fi gresite.