Impresia mea asupra realitatii fizice

Categorii: Vindecare, Falun Dafa

27-Mar-2020 09:53 - 1567 vizionari

Ca o completare la Aegroto dum anima est, spes est:

Nu sunt prăpăstios si nu vreau ca titlul "Aegroto dum anima est, spes est" sa sune sumbru.

Existenta in planul fizic (viata pe Pamant asa cum o ducem noi acum) este un dar si un blestem in acelasi timp.

O fiinta isi desfasoara existenta in planul fizic, de-a lungul a mai multor reincarnari si cata vreme mai poate invata ceva in acel plan, apoi evolueaza (se ilumineaza) si vietuieste in alte planuri (superioare fizicului) de existenta.

Evolutia spiritului nu este liniara si nu este finita, este in cicluri de alternare intre dimensiuni sau plane de existenta.

Am citit in Falun Dafa: Un spirit care isi insuseste lectiile in planul fizic (planul unde noi consideram ca suntem in viata) devine un Budha sau un Christ si se muta la un plan superior. Acolo nu simte foame, sete sau dorinta de sex si sta si face ce stie el sa faca (mila, compasiune, toleranta, binecuvantare, detasare, … ), dar daca se mandeste comparandu-se cu fiintele a caror existenta este in planuri inferioare, nivelul lui vibrational se reduce si este fortat (de mecanismul automat de reglare al Universului) sa coboare un nivel.

Cand esti in planul fizic trebuie sa faci ce e necesar fizicului. Totul este permis, dar consecintele actiunilor sunt inregistrate, judecate si recompensate sau pedepsite. Trebuie sa inveti regulile jocului de la nivelul acela si numai cand esti pregatit treci la nivelul urmator, altfel esti condamnat sa-l repeti, adica sa te reincarnezi. Nivelul urmator nu este definitiv si nici final, daca ai uitat ceva, trebuie sa te intorci un nivel inapoi si sa retraiesti experienta.

Existenta in planul fizic duce inevitabil la acumularea de karma. Este foarte greu sa traiesti detasat si fara sa te implici, iar implicarea uneori duce la nedreptate si la acumularea de datorii, datorii care te determina sa te reincarnezi in viata urmatoare si sa platesti datoriile celor pe care i-ai nedreptatit. Numai iubirea neconditionata, ajutorul dezinteresat, detasarea (constientizarea ca este nevoie de intelepciune sa alegi ce sa schimbi si ce sa nu) si cultivarea spirituala (adevar, compasiune si toleranta – principiile Falun Dafa) te pot promova la nivelul urmator.

Falun Dafa: Pentru fiinta umana nu exista un plan de existenta mai jos decat planul fizic. In planul fizic merg in acelasi timp pe Pamant si oameni buni si oameni rai, si violatori si tortionari si psihopati si sociopati si criminali si parlamentari si infractori si preoti si ingeri intrupati cu diferite misiuni personale. Daca nu iti inveti lectiile specifice existentei tale, pierzi virtute. Nivelul de virtute limiteaza posibilitatile la urmatoarea reincarnare: te reincarnezi bogat sau sarac, sanatos sau cu handicap, etc. Daca la urmatoarea reincarnare nu mai ai virtute, sunt sanse foarte mari sa fi reciclat (distrus definitiv). Universul are legi inviolabile, adica de karma nimeni nu e scutit.

Eu consider ca demonii sunt forme-gand de manifestare a unei idei si ca un spirit uman nu poate sa decada pana la nivelul de demon pentru ca demonii si spiritele umane nu au aceeasi natura, de aceea afirm (inspirat de invataturile din Falun Dafa) ca nu exista un plan de existenta mai jos decat planul fizic. In Falun Dafa se spune ca demonii sunt entitati din universul anterior care au supravietuit epurarii si ca acum se conduc in noul univers dupa legile vechiului univers. Fiintele umane care esueaza in procesul de evolutie spirituala (adica au ramas fara virtute la inceput de reincarnare) nu se transforma in demoni si nici nu se duc in iad, sunt distruse definitiv.

Evolutia este posibila in toate planele de existenta, iar noi, cei vii, cei aflati acum in planul fizic trebuie sa iesim din ignoranta.

Se spune ca toti oamenii se nasc ignoranti, iar unii depun efort sa ramana asa toata viata.


Ultimele pagini: RSS

Alte adrese de Internet

Categorii

Istoric


Atentie: Continutul acestui server reprezinta ideile mele si acestea pot fi gresite.