Scandalul OneCoin

Categorii: Stiinta si Tehnologie, Internet, Vindecare

16-Feb-2020 12:35 - 1628 vizionari

Un film interesant care prezinta un caz concret (frauda OneCoin) privind potentialul distructiv al stirilor false de pe Internet.

Se pare ca firma OneCoin nici nu avea infrastructura electronica necesara sa suporte tranzactiile electronice, toata schema financiara era sustinuta de o piramida de vanzare de servicii (multi level marketing) prin care vindeau pachete educative si promisiuni. Promisiunea ca o moneda OneCoin valoreaza $25,000.

Interesant este dupa disparitia fondatoarei si condamnarea la 90 ani de inchisoare a fratelui ei, compania OneCoin Ltd (inregistrata in Dubai) inca mai functioneaza.

intr-o emisiune BBC s-a afirmat ca un milion de dolari intra in fondurile companiei la fiecare saptamana.

Compania a furat de la investitori 4-15 miliarde $ vanzand numai promisiuni.

(Tot prin vanzare de promisiuni de Viata Vesnica a avut succes o mare religie mizand pe ignoranta. Adevarul este ca sufletul este nemuritor si ca se reincarneaza.)

Din sit-ul OneCoin inteleg ca firma e serioasa si ca vine cu tehnologii inovative, cum ar fi stocarea documentelor KYC (informatii confidentiale despre client) in lista de tranzactii (numita blockchain la monedele electronice).

Problemna este ca lista blockchain este accesibila publicului (asa trebuie sa fie pentru asigurarea transparentei tranzactiilor si functionarea descentralizata a monedei virtuale) si ca asta induce un mare risc de securitate. Chiar daca documentele KYC sunt criptate, cine stie cheia de decriptare si de verificare a tranzactiei? Banca? Vanzatorul?


Ultimele pagini: RSS

Alte adrese de Internet

Categorii

Istoric


Atentie: Continutul acestui server reprezinta ideile mele si acestea pot fi gresite.