Schimbarea realitatii

Categorii: Vindecare

02-Feb-2020 16:02 - 1128 vizionari

Trecutul si amintirile ne influienteaza si putem elimina influientele negative prin puterea mintii.

Prin hipnoza si prin autosugestie se pot induce amintiri noi si se pot rescrie amintiri.

Profesorul doctor neurolog Moran Cerf poarta o discutie interesanta intr-un interviu cu Tom Bilyeu.

Filmul prezinta multe aspecte, dar pe mine m-a impresionat cel mai mult abilitatea creierului de reanalizare a amintirilor si de suprascriere a lor.

La nivel de creier rememorarea amintirii contamineaza amintirea cu date din prezent si o stocheaza iar in creier (in reteaua neuronala?).

Deci amintirile se schimba in timp, iar simpla aducerea aminte e capabila sa rescrie trecutul.

Moran Cerf: Asa functioneaza terapia: ai o problema, o spui la terapeut, o repovestesti, terapeutul te ghideaza si te consoleaza, tu iti revizuiesti experienta si o rememorezi si te vindeci in timp. Dupa cateva sedinte de terapie ai o versiune usor diferita a experientei din trecut, o versiune in care ai o parere mai buna despre tine.

Tom Bilyeu: Povestea pe care o spui despre tine este cel mai important lucru pe care il ai. Daca ai o poveste despre inadaptare si imperfectiune si esec, atunci aceea devine identitatea ta.

Moran Cerf:

Daca esti inconjurat de oameni cu care vrei sa semeni, sau urmaresti filme cu ei, sau citesti carti despre ei, in timp ajungi ca ei. Intr-o discutie constructiva creierele umane se armonizeaza (anumite zone se inchid temporar, iar altele devin mai active) si ajung sa functioneze asemanator, pentru ca fiinta umana comunica prin limbaj, iar limbajul poate prezenta idei abstracte, notiuni imaginare, care reprogrameaza creierul prin filtrul ratiunii, imaginatiei si intuitiei.

In timpul noptii activitatea creierului este folosita la revizuirea experientei in ultimele ore, la compresia (simplificarea) amintirilor neimportante si aprofundarea amintirilor considerate utile.

In cap avem multe voci care ne ghideaza activitatile in viata si avem impresia ca deciziile le luam noi ca un singur individ, dar noi suntem un grup de indivizi si vocile pe rand contribuie la luarea deciziilor.

De cele mai multe ori creierul te inseala oferind o realitate falsa, dar stiind asta, putem schimba perceptia, putem aloca pondere mai mica la experientele neplacute si pondere mai mare la experientele considerate utile.

Concluzia mea: Daca favorizezi experientele superficiale, triviale si bune numai pentru hăhăială, in timp pierzi zvâcul cunoasterii si ti-ai irosit viata si te-ai reincarnat degeaba, pentru ca omul se naste ignorant si se lupta din greu toata viata sa ramana asa. Dar citind cate ceva despre psihologie, biologie, epigenetica si neurologie, este posibil sa iti imbunatatesti povestea pe care o spui depre tine (nepotilor).


Ultimele pagini: RSS

Alte adrese de Internet

Categorii

Istoric


Atentie: Continutul acestui server reprezinta ideile mele si acestea pot fi gresite.