Cele 10 mari iluzii - Neale Donald Walsch

Categorii: Univers simulat, Vindecare, Religie, Demiurgi (Gnosticism)

30-Jul-2019 18:26 - 2661 vizionari

Stiam de mult de doua mari minciuni promovate de religia organizata:

- Iluzia nevoii: Dumnezeu cere, porunceste si are nevoie de ceva anume (o jertfa, un compromis, un legamant, o Lege, o fiinta perfecta, o creatie imperfecta care sa devina perfecta, etc)

- Iluzia dualitatii, a separarii sau a lipsei de unitate: Omul traieste separat de Divinitate, face bine si rau, sufera, etc.

Dar cele 10 iluzii exprimate in cartea lui Neale Donald Walsch, Conversatii cu Dumnezeu, lumineaza si simplifica enorm de mult intelegerea mecanismului de functionare a acestei lumi.

1 - iluzia nevoii. Universul nu are nevoie. Universul nu cere rezultate anume, Dumnezeu nu are nevoie de nimic, nu cere rezultate, El genereaza rezultate.

2 - Iluzia esecului, deriva din iluzia nevoii. Absenta nevoii atrage absenta esecului, daca accepti ca poti esua, inseamna ca accepti ca Dumnezeu poate esua, ca Dumnezeu are o nevoie si nu isi obtine ce isi doreste, ca oamenii nu sunt perfecti, ca creatia nu e perfecta.

3 - Iluzia lipsei de unitate. Implica posibilitatea esecului, e legata de acceptarea existentei separarii. Universul pare lipsit de unitate daca lasam separarea sa se instaleze. Acceptand nu suntem unul si acelasi lucru cu intregui, ne separam si separarea duce la sentimente negative ca invidia.

4 - Iluzia insuficientei, iluzia ca exista lipsuri. Exista intotdeauna destul si suficient pt toti. Daca nu ai nevoie si nu isi doresti, nu duci lipsa.

5 - Iluzia cerintei. Trebuie sa fiu ceva sau sa pot face ceva, cineva sa imi ceara ceva, sa aiba nevoie de ceva, ... Daca este suficienta, nu exista cerinta. Iluzia cerintei a determinat societatea umana sa traiasca dupa reguli.

6 - Iluzia judecatii. Daca exista cerinta de unde stim ca s-a indeplinit cerinta si astfel a aparut judecata. Oamenii au creat iluzia ca exista o judecata a unui Creator.

7 - Iluzia condamnarii. Daca exista judecata, trebuie sa existe si o recompensa pentru indeplinirea cerintei (rai sau iad).
(Eu consider ca nu exista rai si nici iad, exista doar viata curenta ca una dintr-un numar infinit de vieti, in care iti creezi propriul rai sau iad.)

8 - Iluzia conditionarii. Nu poti spune ca iubesti daca iti legi iubirea de conditii. In univers nu exista conditionare, ceea ce este exista fara conditii. Umanitatea a inventat religii pentru a exprima acele conditii. (Eu consider ca soarele rasare si ofera energie pentru toti oamenii neconditionat, pacatosi sau nu, merituosi sau nu. Maretia Creatiei este oferita de Creator tuturor in mod neconditionat.)

9 - Iluzia superioritatii. Cei care se conformau conditionarilor (credinciosii care fac Voia Domnului) se credeau superiori. Cand toti suntem unul singur nu exista superioritate. (Eu adaug: in religiile organizate, niste profitori aroganti si puturosi pretind ca stiu ce vrea Zeul si impun Legea si Vointa Divina celorlalti.)

10 - Iluzia ignorantei. Iubirea e libertate si invita la exprimare. Iubirea deschide si invita sa depasesti toate limitele ignorantei. (Eu consider ca toti oamenii se nasc ignoranti si unii se lupta disperati toata viata sa ramana asa. Asta inseamna ca nu am destula iubire ca sa depasesc aceasta convingere.)


Ultimele pagini: RSS

Alte adrese de Internet

Categorii

Istoric


Atentie: Continutul acestui server reprezinta ideile mele si acestea pot fi gresite.