O posibilitate tulburatoare

Categorii: Stiinta si Tehnologie, Univers simulat

14-Apr-2019 13:02 - 1578 vizionari

Probabilitatea existentei intr-un univers simulat este foarte mare, dar nu este motiv de ingrijorare: entitatile care experimenteaza simularea (Fii lui Dumnezeu) se bucura de Simulare (Creatie) si, eventual, invata ceva din ea si nu-l dezamagesc pe Creator cand ies din Simulare si reintra in realitate.

Simulare inseamna mediu controlat in care legile fizicii pot fi incalcate si schimbarile nu sunt persistente, daunele nu sunt permanente, moartea si distrugerea sunt o iluzie si numai experienta obtinuta este stocata si reutilizata in urmatoarele simulari.

Asadar Simularea nu este ceva nou, dar vazand un film am realizat o posibilitate tulburatoare: pot sa fiu singurul personaj real din simulare.

In film, o fetita diagnosticata cu o boala in stadiu terminal, a fost plasata de mica intr-o simulare. Cand sora ei o scoate din simulare, fata se reintalneste cu sora ei in realitate, sora ei nu ii spune ca este bolnava in stadiu terminal si o reintroduce din nou in simulare.

Ideea m-a socat.

Ma uit in jur si observ multi simulanti. Pana si calculatoarele au invatat sa mimeze comportamentul uman, sa compuna poezii si sa genereze scenarii de film. Exista boti de chat pentru asistenta omului intr-un anumit domeniu.

Ideea ca sunt singurul personaj constient din simulare am mai avut-o cand am testat cateva servere private de jocuri (conquer online, lineage, metin) si eram singurul jucator uman, iar restul era generat de calculator.

Chiar daca pare exagerat sa ma consider buricul universului si sa cred ca sunt singur, posibilitatea ramane, iar instantele constiente pot sa fie reprezentari ale mele in diferite ipostaze (barbat, femeie, victima, calau, sclav, stapan de sclavi, alb, negru) si intervale de timp. In final experienta conteaza, iar vizita in Simulare sau nasterea in planul fizic sa reprezinte o evadare din realitate facuta pentru divertisment sau pentru invatare.


Ultimele pagini: RSS

Alte adrese de Internet

Categorii

Istoric


Atentie: Continutul acestui server reprezinta ideile mele si acestea pot fi gresite.