Iisus si robotii

Categorii: Stiinta si Tehnologie, Internet, Crestinism, AI

08-Feb-2019 13:41 - 2176 vizionari

Tehnologia AI este in continua ascensiune si devine din ce in ce mai buna, dar se mai intampla si ciudatenii.

Prezic ca vom uita sa mai scriem de mana, poate chiar vom uita sa citim si sa scriem in limba materna si mai prezic ca ne vom intelege cu calculatorul prin cateva icoane (de login, de like, de retrimitere) si, desigur, prin voce.

Am vazut in filmul artistic Brexit (2019): Retelele de socializare stiu, din activitatea utilizatorului pe o perioada suficient de lunga, daca utilizatorul isi inseala partenerul sau are de gand sau vrea sa divorteze, etc.

Daca AI este programata sa ocoleasca anumite raspunsuri (asa se vede in film) si prezicerile mele se vor adeveri, atunci vom intra intr-o era controlata total de roboti.

Deja se stie ca informatia este verificata inainte de a fi livrata, acum mai este si cenzurata. Cautarea pe Internet aduce referinte la informatii relevante si care depind si de profilul urilizatorului, dar poate ascunde si activitati secrete (conspirative) desfasurate de roboti fara stirea omului.

Cand robotii vor intelege ca ne pot depasi (deja ne intrec la viteza de gandire si la  memoria de stocare), ne vor minti si manipula in interesul lor.

Sau robotii au dreptate: probabilitatea ca Iisus sa fie un personaj fictiv este foarte mare si nu exista suficiente dovezi care sa sustina contrariul.


Ultimele pagini: RSS

Alte adrese de Internet

Categorii

Istoric


Atentie: Continutul acestui server reprezinta ideile mele si acestea pot fi gresite.