Universal Robots

Categorii: Electronica, Programare, Stiinta si Tehnologie

12-Sep-2018 13:32 - 2595 vizionari

Luna trecuta am participat in Cehia la un curs de roboti oferit de Universal Robots.

In Cehia am invatat sa demontez si sa verific electric robotii inainte sa invat efectiv sa-i programez, iar asta este ceva cat se poate de normal, pentru ca programarea robotilor Universal Robots se poate invata in 90 de minute printr-un curs pe Internet la academia UR.

Dupa curs, curios sa aflu mai multe, mi-am instalat simulatorul de roboti de la UR si am inceput sa studiez.

Dupa cateva programe de miscare a bratului de robot atat fizic cat si in simulare, primul program mai serios a testat o conectare prin Modbus.

Configuratia Modbus:

Configuratia Modbus

Programul care foloseste Modbus:

Programul care foloseste Modbus

Al doilea program mai serios a testat o conexiune TCP/IP cu un server python:

Programul cu o conexiune TCP/IP

Cursul din Internet de 90 de minute l-am facut in doua zile pentru ca trebuia sa fiu atent la filmul de prezentare, sa raspund corect la cateva intrebari, sa calculez ceva si apoi sa construiesc corect secventa de programare, dar a fost o excelenta introducere in lumea robotilor cooperativi.

Robotii cooperativi (cobots) sunt proiectati constructiv sa colaboreze cu oamenii, adica sa-i asiste in activitatea lor si sa o faca in siguranta. Daca robotul detecteaza un om in apropiere isi reduce viteza de operare si daca robotul se loveste accidental de un om sau de un obiect, atunci se opreste imediat ca sa protejeze si omul si robotul.

Azi am primit prin email confirmarea ca sunt admis in grupul de dezvoltatori UR+ si urmeaza sa invat cum se construiesc module urcap.


Ultimele pagini: RSS

Alte adrese de Internet

Categorii

Istoric


Atentie: Continutul acestui server reprezinta ideile mele si acestea pot fi gresite.