Fructele Civilizatiei

Categorii: Religie, Vindecare, Stiinta si Tehnologie, Cedrii cantatori (sunatori)

26-May-2018 09:10 - 2741 vizionari

Aproximativ cu 10,000 de ani in urma, omul inca mai era vanator-culegator si nomad, si traia in pesteri si adaposturi improvizate. Apoi s-a descoperit agricultura si s-a inventat religia si omul a devenit colonist.

Nu se stie exact ce a aparut mai intai, agricultura sau religia, eu inclin sa cred ca religia a creat civilizatia, dar ambele au determinat omul sa devina colonist si sa intemeieze primele comunitati.

Civilizatie inseamna organizare, strategie de supravietuire, planificare, delegare, segregare, … Civilizatie inseamna stat, politie, pompieri, salvare, spitale, biserici, ajutor social, …

Agricultura a hranit populatia si animalele, a umplut hambarele si a creat abundenta, iar abundenta a dus la comert si inechitatie sociala, la specula, la sclavie, la razboaie, etc.

Puturosii care nu au vrut sa munceasca la camp s-au facut preoti (ex: casta brahmanilor din India) sau conducatori si razboinici (casta ksatrya din India). Taranii munceau pentru boieri si pentru domnitori, iar razboinicii (samuraii) pazeau satul si resursele sale si pe seniorul local de rascoala taranilor. In timp unii, pentru merite deosebite si fapte de vitejie, au primit pamant si sclavi si s-au facut comercianti (casta vaisya din India).

Acum, in secolul 21, civilizatia si confortul au inceput sa puna mari probleme de sanatate omului (vezi filmul WALL-E).

https://www.velux.com/indoorgeneration

O reclama la velux care iti da de gandit:

Concluzia mea: sa ne reintoarcem la natura, sa renuntam la asfalt si automobile si sa revenim la paduri, pamant, pietre si biciclete.


Ultimele pagini: RSS

Alte adrese de Internet

Categorii

Istoric


Atentie: Continutul acestui server reprezinta ideile mele si acestea pot fi gresite.