Hristos a inviat!

Categorii: Crestinism, Vindecare, Nebuni in credinta

08-Apr-2018 10:36 - 2363 vizionari

In fiecare an Iisus devine Hristos, moare si inviaza pentru credinciosii Sai hrestini a treia zi (dupa scripturi), pentru ca daca nu ar fi asa, zadarnica ar deveni credinta lor -  Cor1.15:14 - Cor1.15:17.

De cele mai multe ori Hristos inviaza de doua ori in acelasi an, uneori la o luna diferenta.

Cum iti dai seama cand este Pastele? Intrebi un evreu cand sarbatoreste Iesirea din Egipt si adaugi o zi (Matei 26:2 si Marcu 14:1 si Luca 22:7 si Ioan 18:28), nu este gluma si nici banc.

Conform Bibliei, la Cina Cea de Taina, Iisus savarseste un gest ritualic (frangerea painii, impartirea ei si degustarea din Sfantul Potir) cu mentiunea ca gestul Sau trebuie repetat in amintirea Lui. De aici a rezultat obiceiul Sfintei Impartasanii, Euharistia, care este desavarsirea tuturor celorlalte Taine ale Bisericii, dar Crestinii (Hrestinii) au banalizat-o, cerand preotului sa o savarseasca de cate ori simt ei nevoia ca trebuie.

Crestinul nu stie nici in ce an s-a nascut Iisus, probabil cu 4 ani inainte de Cristos.

La fel au fost banalizate Sacrificiul si Misiunea lui Cristos: Amintirea sacrificiului pe cruce si a Cinei cea de Taina s-a transformat intr-un circ anual (bianual?) cu procesiuni pe Via Dolorosa, crucificari ritualice cu figuranti (in Filipine), Lumina Sfanta venita cu avionul de la Ierusalim (ca mai veche minune atestata a lumii crestine - aprinderea intarziata a fosforului in aer dupa ce a fost udat cu un solvent volatil) cu cateva ore inainte de miezul noptii, ciocnire de oua (oua si iepuri = paganism), exclamatii de tip Cristos a Inviat pana la Inaltare, urmate de Cristos s-a Inaltat pentru o vreme (de ce nu Cristos s-a nascut cand este perioada de Craciun?)  - Cristos minimalizat.

Dupa 2000 de ani de minciuna crestina si de mandrie religioasa, este timpul sa imbratisam adevarul, sa-l dam jos pe Iisus de pe cruce si sa revenim la invataturile care Il reprezinta pe Iisus Cristos, pentru ca imaginea lui Iisus pe cruce este atat de puternica, incat zadarniceste Misiunea lui Iisus.

Nu vreau sa distrug Mitul Iisus, dar m-am saturat de inconsistenta teologiei crestine, de opulenta si de aroganta reprezentantilor Bisericii, de hainele colorate ale mai marilor Bisericii (in contrast cu hainele simple ale lui Iisus), de tratamentul preferential acordat de stat anumitor culte, de circ si de teatru evlavios, de parlamentari si popi in aceeasi imagine, …

Exista speranta, dar nu prin religie si nici prin Biserica.


Ultimele pagini: RSS

Alte adrese de Internet

Categorii

Istoric


Atentie: Continutul acestui server reprezinta ideile mele si acestea pot fi gresite.