Pacaleala colesterolului

Categorii: Vindecare

19-Mar-2018 16:50 - 2450 vizionari

Pacaleala colesterolului, una din marile escrocherii ale afacerilor cu medicamente, demonstreaza cat de ridicat a ajuns nivelul de degradare al societatii umane din secolele 20-21.

Poate ca este este o stire falsa sau poate ca nu, pentru ca nu iese fum fara foc.

Primul film: https://www.youtube.com/watch?v=RCGZSLFrngY

 

Din film:

Studiul Jupiter a fost o mare realizare pentru companiile farmaceutice pentru ca a pacalit oamenii sa ia medicamente fara sa aiba nevoie.
Dar abia in in 2010 s-a publicat un raport care a invalidat studiul Jupiter si necesitatea medicamentului Statin.
Companiile farmaceutice au investit peste 250 milioane $ (aproximativ 1% din profitul pe anul respectiv) ca sa plaseze medicamentul pe piata.
Inselarea medicilor privind dovezile stiintifice ar trebui sa fie considerata crima organizata.
Prezentarea eronata a faptelor stiintifice medicilor si publicului ar trebui sa fie considerata crima organizata.
Doctorii sunt indoctrinati de pe bancile scolii privind natura colesterolului si prevenirea lui prin medicamente.

Al doilea film: https://www.youtube.com/watch?v=xpYT65A8vMo

 

Din film:

In 1984 revista Time publica pe coperta un articol despre cat de periculos este colesterolul.
In 2014 tot revista Time publica pe coperta ca cercetatorii s-au inselat in privinta colesterolului si ca untul este bun si ca grasimea este benefica …
In film rata de mortalitate se ia ca numar de decese la 100 de mii de locuitori (100k).
Paradoxul francez: francezii consumau mancare grasa si cu multi carbohidrati si aveau un numar redus de boli de inima.
Francezii consuma grasime saturata (15.5%) mai mult decat britanicii (13.5%) dar au rata de decese din motive cardiace cu o treime mai mica: 63 la 100k la englezi si 22 la 100k la francezi.
Probabil explicatia e data de consumul de alcool: vinul rosu reduce bolile de inima.
Paradoxul islandez: islandezii consuma (14.6%) mai multa grasime saturata decat englezii (13.5%), dar rata de decese din boli de inima este de 34 la 100k la islandezi si de 63 la 100k la englezi.
In Danemarka se consuma mai putina grasime saturata (12.6%) decat in islanda (14.6%) , dar mortalitatea din boli de inima este mai mare in Danemarca (38) fata de Islanda (34).
Mortalitatea cea mai mare a deceselor din boli de inima este in Lituania (126 oameni la 100k), desi consuma numai 7.7% grasimi saturate.
Paradoxul Grecesc: in satul Anogia, desi se consuma mancare cu multa grasime, mortalitatea din boli de inima este foarte scazuta.
Paradoxul din Sardinia, mai ales in regiunea Barbagia: acolo se gaseste un numar foarte mare de oameni care depasesc o suta de ani, iar dieta lor e compusa aproape numai din carne si branza.
Japonia: mortalitatea din boli de inima e la 1/3-1/5 fata de cea din SUA.
Japonezii in ultimii 50 de ani au crescut aportul de grasimi saturate cu 200%, colesterolul a crescut cu 25-30%, procentul de boli de inima a scazut cu 70%, iar atacurile de cord au scazut cu 700%.

Concluzia: colesteroul este bun (o spun statisticile) si nu este legat de bolile de inima si medicamentele te omoara (o spun scandalurile) incet si sigur.

Observ ca ne indreptam spre un scenariu desprins din nuvela Brave New World scrisa de Aldous Huxley, cine nu a citit cartea (ca mine) poate viziona filmul. Sunt cel putin doua filme, unul din 1980 si altul din 1998: intr-o societate moderna, undeva in viitor, populatia era tinuta sub control (docilizata) si mentinuta fericita prin droguri euforice si sloganuri manipulatoare, difuzate non stop, chiar si in somn, de genul: muncitorul (delta) nu este mai prejos de seful de tura (gama), nici seful de tura nu este mai prejos decat managerul de productie (beta) si nici managerul de productie nu este mai prejos decat directorul fabricii (alfa), pentru ca toti contribuie la progresul societatii, …


Ultimele pagini: RSS

Alte adrese de Internet

Categorii

Istoric


Atentie: Continutul acestui server reprezinta ideile mele si acestea pot fi gresite.