Adevăr, Bunătate şi Toleranţă

Categorii: Falun Dafa, Vindecare

08-Jan-2018 16:07 - 3092 vizionari

Adevăr, Bunătate şi Toleranţă (pronuntate Zhen, Shan, Ren in Chineza) sunt principiile Falun Dafa (o practica de cultivare a sinelui fondata de Maestrul Li Hongzhi), sunt cele mai inalte calitati ale Universului si sunt bazate pe legile dupa care se dezvolta cosmosul.

In momentul in care m-am impacat cu Divinitatea (cu 2-3 ani in urma), afirmand: Dumnezeu in infinita lui mila, infinita lui dreptate si infinita lui rabdare ne ofera un numar infinit de vieti (si de sanse de salvare si iluminare), am inceput si vad universul altfel, iar cand am descoperit Falun Dafa, principiile pe care m-am bazat s-au intarit (nu s-au naruit).

De cateva luni am inceput sa studiez si (un pic, pentru ca este foarte greu) sa practic Falun Dafa, dovada este introducerea mea si categoria Falun Dafa.

Adevarul este pretuit de Scoala Taoista si, dupa parerea mea, trebuie sa fie busola dupa care fiecare calator spiritual trebuie sa se orienteze. Nu are rost sa subliniez importanta adevarului (pentru progres spiritual) si complicatiile (karmice) care apar de la minciuna si inselatorie.

Bunătatea sau Compasiunea sunt pretuite de Scoala Budista si sunt cheia pentru o lume mai buna: renuntarea la violenta si la egoism si cultivarea unei stari de bunatate si de altruism.

Toleranţa sau Răbdarea, dupa parerea mea, este partea lasa-i pe altii sa traiasca din zicala traieste si lasa-i pe altii sa traiasca.

Daca am ceva idee despre Adevar si Bunatate, pot spune ca Toleranta este una din lectiile la care am picat examenul: am ciuda pe ignoranti, pe hăhăitori, pe vorbitorii de trivialitati si inutilitati si pe cei care isi irosesc viata, iar la finalul vietii, cand Creatorul le va pune intrebarea cruciala (ce ai invatat din viata care tocmai s-a incheiat) sa nu fie capabili sa dea un raspuns consistent.

Poate Bunatatea ma face sa reactionez (din mila pentru ce-i asteapta in viata viitoare pe cei care nu au depus eforturi sa invete ceva in viata curenta = au irosit o sansa oferita de Creator) si sa nu tolerez mastile sociale si discutiile de complezenta, condamnand ignorantii si superficialii. (Cine nu isi invata lectiile din viata curenta, isi mareste karma si in viata urmatoare are un trai mult mai aspru si mai multe lectii de invatat.)

Acum ca am constientizat problema poate imi invat lectia si devin mai tolerant, dar drumul catre iluminare este stramt si plin de capcane si tentatii, iar ceata ascunde capatul drumului si niciodata nu pot spune cu siguranta: am ajuns, acum pot sa ma opresc, m-am iluminat, acum cunosc Adevarul Absolut si nu mai am nimic de invatat, nu mai am nici o provocare.


Ultimele pagini: RSS

Alte adrese de Internet

Categorii

Istoric


Atentie: Continutul acestui server reprezinta ideile mele si acestea pot fi gresite.