Terence McKenna - The Gnostic Astronaut

Categorii: Univers simulat, Demiurgi (Gnosticism)

24-Dec-2017 11:06 - 2774 vizionari

Un film de doua ore disponibil pe Youtube: Terence McKenna - The Gnostic Astronaut (Video Lecture).

Am avut rabdare sa vad tot filmul cu subtitrarea youtube activata si am inteles cat de important este Gnosticismul si cat de putin se stie despre aceasta miscare.

Conform filmului, pana in 1948 tot ce se stia despre Gnosticism era din scrierile care le atacau invatatura (parintii fondatori ai Bisericii Crestine au dus lupte grele sa doboare Gnosticismul), dar in 1948 la Nag Hammadi se descopera cateva pergamente atribuite gnosticilor, aproximativ 52 de documente datate ca fiind din anul 350 dupa Cristos.

Pergamentele de la Nag Hammadi s-au pastrat izolate de sfintii parinti si reformele lor, s-au pastrat izolate de evolutia Crestinismului si acum pun probleme serioase teologiei crestine.

Conform scrierilor gnostice, universul fizic este o inchisoare din care fiinta umana trebuie sa evadeze, iar creatorul universului fizic este unul din demiurgi (archon = stapanitor in greaca) si Adevaratul Creator al Universului (material si imaterial) nu este usor de gasit in universul fizic, dar este prezent in sufletul fiecarei fiinte umane - Luca 17:20-21.

(Creatorul universului fizic este zeul Vechiului Testament, numit si Tatal Minciunii si Yaldabaoth Saklas Samael, iar in Matei 4:8-9 ni se da de inteles ca zeul creator al planului fizic este si stapanitorul materiei si are puterea sa dea lumea materiala cui doreste, adica lui Yahyasha Emanuel. Planul fizic si bogatiile materiale sunt ale lui Satan, materialismul si capitalismul sunt piedici spirituale menite sa ne abata de la drumul catre adevarata noastra casa, aflata in cer, la Tatal, …)

Conform Gnosticismului omul este captiv intr-un univers care nu este casa lui, idee sugerata si de Iisus in predicile sale.


Ultimele pagini: RSS

Alte adrese de Internet

Categorii

Istoric


Atentie: Continutul acestui server reprezinta ideile mele si acestea pot fi gresite.