Eliminarea karmei in societatea moderna

Categorii: Falun Dafa, Vindecare, Misticism, ocultism

07-Dec-2017 14:37 - 2948 vizionari

Karma exista si se manifesta cel mai dinamic in societatea moderna.

Karma apare ca un produs secundar al actiunilor si inactiunilor tale din activitatile zilnice, aparute in urma interactiunii cu toate entitatile, considerate in viata sau nu, materiale sau imateriale, din viata actuala sau din cele anterioare.

Cu cateva sute de ani in urma, cine nu avea bani, desi poate ca avea acumulata ceva virtute, platea pentru karma sa cu viata (razboaie, cruciade, inchizitie, asuprirea taranilor, iobagilor, serbilor, sclavie), dar acum, in societatea moderna, plateste cu bani: amenzi si pagube materiale.

Banii reprezinta o forma de energie condensata: truda si timpul pierdut cu munca (studiul si perfectionarea) sunt schimbati in bani si oferiti la schimb pentru alte servicii sau datorii karmice.

Platesti cu bani pentru sanatatea obtinuta de la medicina moderna sau alternativa, bioenergie, acupunctura, reiki, masaj, kinetoterapie, … Bolnavul pierde bani, uneori karma se transfera la vindecator, alteori karma nu este transferata, dar boala este amanata si se reintoarce. Aceasta se intampla pentru ca principiile universului nu sunt incalcate: trebuie sa dai la schimb ceva daca vrei sa primesti si daca nu dai suficient, nu te vindeci.

Inainte de societatea moderna (masina cu abur, banda rulanta, productia de masa, era calculatoarelor, era cosmica) progresul spiritual era lent: oamenii (tarani, administratori de mosie, mosieri, soldati, comercianti si imparati) faceau ce puteau in viata curenta si continuau progresul in viata urmatoare, dar in era moderna progresul este mult mai rapid.

Din cartile Maestrului Li Hongzhi, fondatorul miscarii Falun Dafa, am inteles de ce progresul spiritual este accelerat in era moderna: traind in societate primesti incercari (testul rabdarii si al tolerantei, testul adevarului si testul compasiunii) multe de la cei pe care i-ai nedreptatit in vietile anterioare si ai posibilitatea sa le platesti datoriile (karmice).

Calugarii taoisti din trecut au practicat sute de ani sau chiar cateva mii de ani (cu exercitii fizice specifice si incantatii de prelungire a vietii) fara sa progreseze atat de mult cat progreseaza oamenii in era moderna. Progresul este accelerat in comunitate, pentru ca izolarea nu iti aduce prea multe posibilitati de eliminare a karmei.

Meditatia in izolare si traiul in asceza arde o anumita parte de karma, dar nu te absolva de greselile fata de altii, pentru ca traind in izolare iti ispasaesti si indrepti numai geselile fata de tine (lene, lacomie, ignoranta din vietile anterioare), dar nu si fata de altii. Dar practicand o cale de cultivare spirituala in cadrul societatii, ajuti pe altii si arzi karma obtinuta din interactiunile sociale.

Este usor sa acumulezi karma in orice era, moderna, medievala, antica, istorica sau preistorica: te nasti intr-o familie mediocra, dar cu potential peste medie, dispretuiesti pe cei mai putin norocosi sau chiar ii asupresti pentru ca ai acea posibilitate (ai ajuns in functia potrivita si iti exerciti cu egoism liberul arbitru), dar in viata urmatoare nu te mai nasti in aceleasi conditii, nu mai ai aceleasi posibilitati materiale, poate te nasti cu un handicap sau te nasti sclav sau cei pe care i-ai asuprit in trecut acum te inrobesc …

Tot atat de usor este si sa iti reduci karma: constientizezi ca nu ne nastem egali (sanatosi, handicapati, albi, galbeni, negrii, rosii, barbati, femei, sclavi sau liberi) si accepti ca ai un numar infinit de vieti, intelegi ca ne nastem goi si fara bani si murim cu totii, fara exceptie (taoistii longevivi nu sunt nemuritori), fara sa luam banii acumulati de-a lungul vietii cu noi, atunci posibilitatile de eliminare a karmai incep sa se intrezareasca.

Noutati karmice: Sclavii mileniului 3 din Romania, sclavii din Berevoiesti (judetul Arges) si sclavii ciobani din Frumusita Galati, viata unor români sclavi in Italia: 17 ore de munca zilnic, bataie pe saturate si 100 de euro lunar.

Acum, in era moderna, in Era Internetului (Era Varsatorului), evolutia spirituala atinge viteza cea mai mare in comparatie cu ultimii 10,000 de ani: informatia (invatatura) te transforma si iti schimba perceptia si nivelul energetic, schimbandu-ti nivelul de vibratie energetica, ti se schimba familia, prietenii, colegii si oportunitatile, apar incercari specifice si posibilitatea de evolutie spirituala creste exponential.

Un exemplu personal de ardere a karmei: acum trei ani am calcat in parcare la supermarket peste o sticla de sticla cu cauciucul de iarna. Cauciucul s-a taiat iremediabil si a trebuit sa cumpar altul cu salariul pentru cateva zile de munca. Nu conteaza cine este vinovat sau ce vina am avut eu (ce pacat sau ce karma de ispasit) sau cine este nesimtit sau cine trebuie sa fie constient si responsabil de actiunile sale. Bunul simt spune ca nu se arunca gunoiul pe jos, mai ales cand cosul de gunoi este langa tine.

Cu doi ani in urma am indoit jentile la ambele roti pe stanga pe un drum plin de gropi, cu viteza mare noaptea pe la ora 1-2, in apropiere de Zarnesti: Am folosit rezerva pentru roata din fata, dar dupa o vreme s-a desumflat si roata din spate si a trebuit sa opresc. Nu conteaza cine e vinovat, important este ca am avut bani sa platesc reparatiile (pivoti, bascule, roluit jenti) si reviziile periodice ale masinii si ca am putut sa imi continui activitatea (serviciu, concediu si supravietuire in jungla urbana).

Un alt exemplu asemanator: cu cateva saptamani in urma am gasit cioburi de sticla sparte pe langa masina si cioburi sub masina. Nu conteaza cine a facut asta, probabil ca l-am nedreptatit in viata asta sau in cele anterioare, important este ca sunt patit si verific masina inainte de a pleca la drum.

Toate cele trei povesti intaresc banuiala mea ca planul de existenta in care ne aflam (planul fizic = lumea in care traim) este planul tuturor posibilitatilor, al liberului arbitru, in care exista simultan toate felurile de oameni. Fiecare face ce vrea, exercitandu-si liberul arbitru, apoi da socoteala in viata curenta sau in cele viitoare pentru actiunile sale. Astfel apar discutii in presa despre o categorie nefericita de oameni: infractori-parlamentari sau parlamentari-infractori. Nu exista un plan inferior, iadul este aici pe pamant, iar singura posibilitate de progres este eradicarea ignorantei si ridicarea nivelului vibrational.

Am spus trei povesti privind masina, pentru ca masina este unul din atasamentele (frane spirituale) mele. Tot ce iubesti si pretuiesti, te impiedica sa evoluezi spiritual (se numesc atasamente in budism), dar asta este alta poveste.

Tratand cu intelepciune intamplarile din viata cotidiana, treci testul rabdarii si arzi karma.


Ultimele pagini: RSS

Alte adrese de Internet

Categorii

Istoric


Atentie: Continutul acestui server reprezinta ideile mele si acestea pot fi gresite.