Hipnoza, efectul placebo si personalitatea multipla

Categorii: Vindecare, Univers simulat, Falun Dafa

01-Dec-2017 14:34 - 3314 vizionari

Ce au in comun hipnoza, efectul placebo si personalitatea multipla, nu pot sa precizez exact, pentru ca Tao care poate fi spus nu este Tao, dar am observat o legatura interesanta intre ele, legatura pe care vreau sa o impartasesc Românilor de ziua lor (99 de ani de la Marea Unire).

Cu cateva luni in urma am vazut un film, Split (2016), si un detaliu din film mi-a atras atentia: la persoanele cu personalitate multipla, cand preia controlul o personalitate cu diabet, corpul sufera de diabet, cand preia controlul o personalitate cu alergie la ceva, corpul devine alergic, dar la celelalte personalitati nu se manifesta diabet sau alergie.

Stiam de mult de acest aspect interesant al celor cu personalitate multipla, dar am uitat amanuntul pentru ca nu am inteles semnificatia. Acum, vazand si revazand filmul, am inteles: mintea (constiinta) controleaza materia (corpul). Dintr-o data am inteles iluzia materiala si legea atractiei. Am inteles si acum am dovada ca de tine si de gandirea ta depinde ca sa te vindeci. Lazarev sugera acelasi lucru in cartile lui: pacientul schimbandu-si atitudinea (si nivelul energetic) reusea sa elimine boala.

Google: multiple personality disorder diabetes sau DuckDuckGo: multiple personality disorder diabetes

Un articol de la nytimes confirma ca la indivizii cu personalitate multipla, numai o anume personalitate are diabet sau necesita anumite tipuri de ochelari sau are daltonism de diferite grade sau diferite alergii, … Un alt articol este la deeptrancenow.

Alaturi de hipnoza si de efectul placebo, personalitatea multipla este inca o dovada a existentei Universului Simulat.

Oare existenta personalitatilor multiple sugereaza ca fiinta umana poate fi posedata sau controlata de mai multi jucatori?

Presupunand ca doi frati joaca Marele Joc, folosesc acelasi cont (ca fratii) si se conecteaza la Serverul Universului: unul din frati este constiincios si atent la regulile jocului (joc MMORPG = Massively multiplayer online role-playing game) si incearca sa isi dezvolte personajul cat mai bine, sa castige nivele si experienta, sa isi cumpere o armura mai buna si o sabie mai puternica, dar celalalt frate este distrat, nu il intereseaza munca si progresul, vrea doar sa se distreze si, pentru distractie diabolica, este pker (PK = people killer, in jocurile MMORPG poti sa omori pe altii pentru ca este doar un joc si cel ucis este automat reinviat si teleportat in cel mai apropiat oras) si ii place sa necajeasca pe noobs (newbie = jucator inexperimentat in comunitatea MMORPG) … In acest caz, prietenii jucatorului pot spune ca are o personalitate multipla, fara sa cunoasca cu adevarat cine se ascunde in spatele personajului.

Specialistii afirma ca traumele in copilarie duc la disociarea psihicului si personalitatile multiple apar ca mecanism de aparare a individului.

Primii sapte ani de acasa, apoi educatia primita in scoala si, mai tarziu, anturajul, definesc comportamentul individului, iar omul are cel putin doua spirite, constient si subconstient, si probabil constientul este influientat de experientele din viata, exemplele (pozitive sau negative) date de parinti si prieteni, iar subconstientul este responsabil de moralitate, de etica si de progres spiritual.

Puterea subconstientului este demonstrata de hipnoza, cand spiritul principal (constientul) este atipit sau usor distras, iar individul hipnotizat crede ce i se sugereza, corpul reactioneaza fizic la sugestii (e fript cu un creion sau cu gheata si apar pustule pe piele) si este capabil sa comita crime (crede ca un pahar cu apa este acid si il arunca peste fata unui participant dar in alt experiment, dintr-o greseala regretata ulterior, chiar s-a aruncat cu acid adevarat pe fata participantului) sau acte imorale, pentru ca, desi subconstientul este gardianul etic, el poate fi pacalit - mai multe detalii la selfhypnosis. Succesul si secretul in hipnoza consta in pacalirea individului ca el vrea sa faca acel lucru.

Stiu de existenta celor doua spirite, constient si subconstient, din cartile Maestrului Li Hongzhi, fondatorul miscarii Falun Dafa.

In cartile Maestrului Li se vorbeste de existenta a doua sau multe spirite si de legatura intre spiritul principal si cel secundar: spiritul secundar este responsabil de moralitate, dar nu poate actiona fara acordul spiritului principal. Explicatiile Maestrului Li privind cele doua spirite, implicatiile spirituale si cum sunt afectate tehnicile de cultivare, aduc o lumina profunda si subtila pentru cei care cauta iluminarea.

Existenta a cel putin doua spirite in fiinta umana ma face sa inteleg ca degeaba incerc sa trezesc pe cineva adormit spiritual daca spiritul sau principal nu vrea asta. Conform scrierilor Maestrului Li, spiritul secundar intotdeauna este dispus sa progreseze si sa practice o cale de eliberare, dar nu poate trece peste vointa spiritului principal. Se pare ca exista unii oameni hipnotizati, cu spiritul principal amortit, anesteziat de minciunile religiei organizate sau lenesi spiritual (nu vor sa aprofundeze informatia primita, o iau si o inghit nemestecata si fara sare, considerand ca asta este tot ce trebuie sa stie, o dogma infailibila, si nu trebuie sa caute mai mult sau sa o conteste) care traiesc intr-o transa colectiva.


Ultimele pagini: RSS

Alte adrese de Internet

Categorii

Istoric


Atentie: Continutul acestui server reprezinta ideile mele si acestea pot fi gresite.