Lumina lumii si Sarea pamantului

Categorii: Crestinism, Paulism

04-Nov-2017 12:32 - 2521 vizionari

Iisus, daca a existat cu adevarat, a avut 12 ucenici, pe care i-a considerat speciali si le-a deslusit taine (Matei 13:10-11) care in mod normal nu sunt accesibile omului de rand.

Iisus i-a numit pe ucenici in Matei 5:13-14 ca fiind sarea pamantului si lumina lumii.

Iisus a vorbit multimii in pilde si parabole, iar intelesul legii transmise l-a dat ucenicilor.

(Aici observ motivul ierarhiei bisericesti, aroganta clerului din ultimii 2000 de ani si tratamentele rele aplicate in Evul Mediu ereticilor, paganilor sau celor calduti in credinta.)

Invataturile lui Iisus au fost clare, bunavointa, mila, iubire, tendinte budiste, iar in Matei 5:21 sunt si mai clare, non violenta totala, atat fizica cat si verbala: Ati auzit ca s-a zis celor de demult: "Sa nu ucizi"; iar cine va ucide, vrednic va fi de osanda. Eu insa va spun voua: Ca oricine se manie pe fratele sau vrednic va fi de osanda; si cine va zice fratelui sau: netrebnicule, vrednic va fi de judecata sinedriului; iar cine va zice: nebunule, vrednic va fi de gheena focului.

Cum erau tratati ereticii si oponentii Bisericii (cei cu credinta putina sau cârcotaşi religiosi) in trecut, in Evul Mediu: Cauta cu Duck medieval punish of Christians by Church

In trecut, oponentii Bisericii, daca nu erau omorati in torturi inimaginabile, erau dezbracati (pe jumatate cred) si insirati la intrarea bisericilor (ca dreptcredinciosii alaturi de preafericitii si inaltpreasfintiile lor sa-i vada ca exemplu negativ) si le era interzisa impartasania pentru o vreme (obicei intalnit si in zilele noastre) ca sa se caiasca si etc …

De unde s-a luat acest obicei de pedeapsa a enoriasilor?

De la Saul/Paul/Pavel obtinem trei indicii in 1 Corinteni 5:2 (cârcotaşul sa fie scos din turma), 1 Corinteni 5:5 (cârcotaşul sa fie dat Satanei = Inchizitia, ca trupul sa piara, dar duhul sa se mantuiasca) si 1 Corinteni 5:13 (pe cei scosi afara ii va judeca Dumnezeu, dar pe cei din turma ii judeca turma). Aceasta este Justificarea Inchizitiei si controlul demonilor in Crestinism.

(Inchizitia este Satana si Ordinul Dominican sau calugarii dominicani sunt Domini canis = câinii lui Dumnezeu, dar Dumnezeu este infinit bun, bland si iertator, si, prin hermeneutica inversata, dominicanii devin câinii lui Satan.)

Asadar, conform lui Saul/Paul/Pavel turma (Biserica) are dreptul sa isi judece membrii: 1 Corinteni 5:12-13.

Ce spun ucenicii in evangheliile lor privind judecata semenilor?
Matei 7:1 - Nu judecati, ca sa nu fiti judecati.
Luca 6:37 - Nu judecati si nu veti fi judecati; nu osanditi si nu veti fi osanditi; iertati si veti fi iertati.
Ioan 7:24 - Nu judecati dupa infatisare, ci judecati judecata dreapta.
Ioan 8:15 - Voi judecati dupa trup; Eu nu judec pe nimeni.

Iisus nu judeca pe nimeni, Iisus transmite invataturi speciale ucenicilor, ucenicii se conformeaza si devin apostoli si merita sa fie numiti sarea pamantului si lumina lumii.

Atunci de ce mai mult de jumatate din Noul Testament contine epistolele lui Saul/Paul/Pavel (14 carti fata de 4 evanghelii + Fap Ap + 7 epistole + Apocalipsa = 13 carti)?

Roadele Crestinismului sunt slabe sau controversate pentru ca invatatura transmisa de Religia crestina reflecta invataturile unui impostor, ignorand invataturile transmise direct de Iisus catre ucenici, iar istoria confirma asta prin ororile Crestinismului.

Saul/Paul/Pavel nu a fost ucenic al lui Iisus, iar recunosterea lui de catre Crestinism ca apostol ignora activitatea Lui Iisus pe pamant si invatatura Lui.

Saul/Paul/Pavel este in contradictie cu Iisus: Partea I si Partea II.

Cum e posibil ca un impostor si un oportunist sa se auto intituleze apostol la inceputul epistolelor sale, Romani, 1 Corinteni, 2 Corinteni, Galateni, Efeseni, Coloseni, 1 Timotei, 2 Timotei, Tit, si nimeni sa nu observe asta?

De fapt Saul/Paul/Pavel se auto intituleaza apostol in toate epistolele sale, exceptie in Filipeni, 1 Tesaloniceni, 2 Tesaloniceni, Filimon si Evrei.

Apostolul Petru are drept sa se autointituleze apostol al lui Hristos, 1 Petru 1:1 si 2 Petru 1:1, dar Saul/Paul/Pavel nu.

Fratii Apostoli Iacov si Iuda, in epistolele lor, nu se intituleaza apostoli, ci robi ai lui Dumnezeu si ai Domnului Isus Hristos.

Apostolul Ioan, cel mai iubit ucenic al lui Iisus, nu se intituleaza in nici un fel in epistolele sale: 1 Ioan, 2 Ioan si 3 Ioan.

Interesant este ca in epistole, Petru si Iacov se adreseaza Poporului lui Israel, Iuda se adreseaza celor chemati si Ioan nu specifica, iar restul de apostoli pana la 12 (exceptie Iuda Iscarioteanul inlocuit de Matia) nu au scris nici o epistola.

Dupa parerea mea, sustinerea lui Saul/Paul/Pavel ca apostol pune la indoiala integritatea Crestinismului si autenticitatea invataturilor transmise, dar nu mai conteaza, pentru ca deja am demonstrat ca este o religie mincinoasa.


Ultimele pagini: RSS

Alte adrese de Internet

Categorii

Istoric


Atentie: Continutul acestui server reprezinta ideile mele si acestea pot fi gresite.