Am auzit mai demult de Falun Dafa si chiar am scris anul trecut un articol inconsistent si nepotrivit despre Maestrul Li Hongzhi, fondatorul acestei miscari spirituale.
Dintotdeauna am fost fascinat de intelepciunea chinezeasca si parerea mea asupra autovindecarii corpului fizic a fost influientata de taoism si qigong.
Studiind cartile si prezentarile Maestrului Li Hongzhi, am primit raspunsul la multe intrebari. Ma simt schimbat in bine, pentru ca ce am aflat nu intra in conflict cu perceptia mea asupra Universului, doar o intareste si o extinde.
Din cartile Falun Dafa, scrise de Maestrul Li Hongzhi, am aflat ca scoala budista urmareste cultivarea mintii, iar scopul final al practicantului pe pamant este nirvana, moment in care corpul fizic este abandonat si spiritul originar se inalta in dimensiuni superioare … Budistii se concentreaza sau mediteaza pentru compasiune.
Tot din cartile Falun Dafa am aflat ca in scoala taoista este urmarita cultivarea corpului, iar scopul qigong-ului este acela de a cultiva starea de Buddha. Taoistii mediteaza pentru adevar.
Budismul nu contrazice principiile universului si nici Taoismul nu o face.
Falun Dafa ia ce este mai bun din ambele scoli si cultiva simultan Adevar, Compasiune (Bunatate) si Toleranta (Rabdare), pentru ca principiile universului sunt bazate pe Adevar, Compasiune si Toleranta.
In cartile Falun Dafa nu sunt comentarii nici pro, nici contra pentru: Reiki, Yoga, Hinduism, religii monoteiste si oricare alte metode de ridicare a nivelului spiritual.
Eu nu incurajez religiile organizate si nici Reiki, Link1 si Link2, iar Siddhartha Gautama Shakyamuni Buddha a minimalizat venerarea zeilor, sistemul de caste, misoginismul, Vedele si Yoga, motiv pentru care hindusii l-au declarat eretic.
Asadar, dupa parerea mea, pentru iesirea din Matrix si trecerea la nivelul urmator al Jocului din Universul Simulat, cea mai potrivita cale este Falun Dafa.
In cartile Falun Dafa se spune ca in scoala budista exista multe cai de iluminare, iar Falun Dafa este una din cele 84,000.
Nu pot sa spun prea multe despre Falun Dafa, pentru ca abia am inceput sa o studiez, iar parerile mele sunt subiective si pot altera mesajul transmis, dar cartile, lecturile si fimele Falun Dafa sunt disponibile gratuit pe serverele organizatiei, existand versiuni traduse in diferite limbi, chiar si in Romana, asadar oricine o poate studia daca vrea cu adevarat sa iasa din Matrix si sa se ilumineze.
Invataturile Maestrului Li Hongzhi sunt profunde si, desi sunt publice, adica sunt accesibile oricui, sunt protejate de mecanisme divine si numai cine este predestinat le poate intelege si aplica.
Tot din cartile Falun Dafa amintesc o zicala usor adaptata de mine, dar atribuita lui Lao-Tse (Lao Zi): Cand o persoana cu mare potential aude vorbindu-se de Tao, cultiva cu sarguinta, cand o persoana obisnuita aude de Tao, cultiva din cand in cand, iar restul, cand aud vorbindu-se de Tao, rad in hohote. Daca nu ar rade in hohote, nu ar fi Tao.
Un alt citat din cartile Falun Dafa :
Lao Zi a spus: Tao care poate fi spus nu este Tao cel etern.
Maestrul Li spune: Tao nu ar fi pretios daca oricine l-ar putea culege de pe jos si l-ar cultiva.