Entangled

Categorii: Misticism, ocultism, Vindecare

10-Oct-2017 18:35 - 2929 vizionari

Entangled, scrisa in 2010, este prima carte de fictiune a lui Graham Hancock.

Cineva mi-a recomandat-o, am citit-o si la final surpriza: se termina brusc.

Cautand ceva comentarii pe Internet am gasit multe pareri pro si contra, iar in cateva se mentioneaza ca este parte dintr-o trilogie si inca nu se stie cand va apare si continuarea. O lista de adrese cu comentarii pentru carte: sfbook, norberthaupt, weirdcooldumb si amazon.

Atentie, cartea descrie destul de amanuntit scene de violenta extrema.

Cartea nu a primit o parere prea buna din partea cititorilor: caracterele principale sunt palide, scene de violenta extrema, presupuneri exagerate despre oamenii de acum 24000 de ani, …

Mi-a placut cartea si nu consider exagerate nici scenele de violenta, nici presupunerile, iar finalul ma determina sa astept continuarea.

Cartea este bazata pe o solida cercetare stiintifica si antropologica si incearca sa rezolve Enigma Neanderthal.

In carte este descrisa lupta dintre bine si rau intr-o era in care doua rase de hominizi stapaneau pamantul: Homo Neanderthalensis si Homo Cro-Magnon.

Omul de Neanderthal a disparut acum 24-30 de mii de ani, aproximativ in perioada la care face referire cartea.

Din ce am gasit intr-o cautare scurta pe Internet despre Enigma Neanderthal, intr-un document ppt, pot spune ca Neandertalienii sunt primii hominizi care au inceput sa isi ingroape mortii. In plus, s-a gasit osul hioid sau osul lingual identic cu osul lui Homo sapiens sapiens intr-un schelet de neandertalian, asadar ei puteau sa vorbeasca. In Entangled neandertalienii nu vorbeau, comunicau telepatic si se vindecau folosind un fel de Reiki aplicat de grup. Neandertalienii erau altruisti, se ajutau unii pe altii, iar dovada sta intr-un schelet de batran cu multe probleme de articulatii, care sugereaza ca a fost ingrijit de comunitate si, astfel, a ajuns la batranete.

Se pare ca Enigma Neanderthal consta in faptul ca neandertalienii au disparut, chiar daca au supravietuit vreme de 300,000 de ani. Omul modern exista numai de 150,000 de ani. Desi neandertalienii erau mai robusti si cu creierul mai mare (1600 cm3) comparativ cu creierul omului modern (1400 cm3), cartea lui Hancock sugereaza ca extinctia neandertalienilor este primul razboi de curatare etnica din istorie.

Citind cartea am realizat ca jocul Far Cry Primal a fost inspirat de cartea lui Graham Hancock.


Ultimele pagini: RSS

Alte adrese de Internet

Categorii

Istoric


Atentie: Continutul acestui server reprezinta ideile mele si acestea pot fi gresite.