Oponentul sau Lo Sfidante

Categorii: Demiurgi (Gnosticism), Misticism, ocultism, Univers simulat, Vindecare

03-Oct-2017 18:40 - 3337 vizionari

In ultima vreme citesc o serie de carti si vad cateva filme, iar informatiile obtinute (despre Taoism, Budism, Om si Zei) le-am gasit si citit superficial de-a lungul timpului si acum imi vin usor sa le inteleg.

Important este sa nu iti pierzi increderea in Omul din tine, sa banuiesti ca esti intr-o inchisoare si, in acelasi timp, o iluzie, si sa incerci sa evadezi. Daca vei incerca sa evadezi, prin Legea Atractiei, Universul va complota ca sa iti sustina planul. Legile Divine nu tin cont de ce vrei sau de ce nu vrei, dar iti ofera contextul sa primesti la ce te gandesti. Divinitatea nu incalca Liberul Arbitru: zeii au dreptul sa traiasca si sa se manifeste, demonii au acest drept si oamenii la fel.

Planul meu este sa cunosc si sa gasesc o iesire din Matrix. Conform Budismului, majoritatea fiintelor sufera, iar eliminarea suferintei inseamna telul suprem si iluminarea. Evadarea din Matrix nu este un act de lasitate. Cine considera evadarea din Matrix o lasitate, sufera pana se satura de suferinta, sufera cat timp spiritul sau este dispus sa sufere, si apoi incepe sa faca ceva ca sa reduca suferinta, adica incearca sa inteleaga de ce sufera, sa invete si apoi sa evadeze.

Un proverb chinezesc spune ca tratarea unei boli este si cum ai astepta sa ti se faca sete ca sa sapi o fantana.

Este mai usor sa previi decat sa combati.

Un prieten m-a sfatuit sa vizionez filmul Lo Sfidante, un documentar descris la http://losfidante.marenectaris.net/eng/

In film am gasit citate din cartile lui Don Miguel Ruiz, Carlos Castaneda, Eckhart Tolle si altii.

Recunosc ca din referirile gasite in film, am citit doar o carte a lui Don Miguel Ruiz, amintita in Iluzia dualitatii partea 2, restul le-am gasit ocazional ca citate prin Internet.

Filmul este foarte profund, nu pot sa spun ca este foarte interesant pentru ca am adormit de cateva ori in timpul vizionarii (are o durata de peste 3 ore) si l-am vazut in doua zile, dar volumul de informatii transmise si calitatea informatiei te schimba.

Filmul este important pentru ca atrage atentia asupra unei boli grave a omenirii.


Ultimele pagini: RSS

Alte adrese de Internet

Categorii

Istoric


Atentie: Continutul acestui server reprezinta ideile mele si acestea pot fi gresite.