Pelerinul Taoist

Categorii: Misticism, ocultism, Vindecare

20-Sep-2017 09:35 - 2666 vizionari

Pelerinul Taoist este o carte scrisa de Deng Ming-Dao ca o introducere in Taoism si Qi Gong.

Qi Gong inseamna lucrul cu energia.

Nu recomand si nu sustin Yoga sau Reiki, dar observ ca am o mare afinitate fata de Qi Gong si energia Qi, Chi sau Ki.

Din carte am inteles mai bine ce este taoismul si am observat ca anumite exercitii Qi descrise in carte le practicam intuitiv (ca sa ma incalzesc) fara sa fi auzit vreodata de Qi Gong. Poate am fost taoist in vietile anterioare.

Qi Gong se bazeaza pe energia interna a corpului. Prin pozitii specifice si prin respiratie controlata, energia incepe sa se acumuleze in corp si sa aiba efecte vizibile: incalzirea corpului, incalzirea palmelor, … Aceasta este cultivarea energiei vitale. Energia vitala poate fi dirijata in corp unde e nevoie de vindecare. In arte martiale, energia Qi poate fi proiectata in exteriorul corpului cu efecte spectaculoase si devastatoare atat fizic cat si la nivel energetic.

Nu stiu cum este Yoga, nu am urmat acel drum.

In Reiki primesti un dar sau un har: abilitatea de a canaliza energie vitala din Univers, si, teoretic, poti vindeca fara sa obosesti pentru un timp indelungat, pentru ca nu folosesti energia ta, ci doar canalizezi energia Universului prin tine.

Problema mea este ca orice dar primit are si un pret de platit. Dar in Qi Gong energia este cultivata si este obtinuta prin eforturile proprii. Daca simti energia, o acumulezi si o manipulezi, inseamna ca esti pregatit sa o folosesti si trebuie sa o faci cu discernamant. Un alt motiv impotriva sistemului Reiki este ca Reiki Japonez difera de celelalte tipuri de Reiki, difera initierea si relatia student-invatator, iar simbolurile folosite sunt diferite de la un sistem la altul. Unii maestri Reiki descopera simboluri noi, extinzand si mai mult sistemul, plus multe alte povesti si barfe despre Reiki si filozofia din spatele lui.

Asemuiesc magia Reiki cu magia din spatele Falun Gong si ma feresc de ambele.
11 decembrie 2017: Am inceput sa studiez Falun Dafa sau Falun Gong.

Probabil Reiki este continuarea logica a lui Tao, dar Tao nu poate fi exprimat si, in continuare, cuprinde totul.

Citind cartea mi s-au confirmat multe banuieli si mi-a crescut credinta in intelepciunea chinezeasca.


Ultimele pagini: RSS

Alte adrese de Internet

Categorii

Istoric


Atentie: Continutul acestui server reprezinta ideile mele si acestea pot fi gresite.