O problema in MS SQL 2012 si 2014

Categorii: Windows, Programare

05-Sep-2017 11:45 - 2552 vizionari

Am observat ca serverul de SQL de la Microsoft nu ofera intotdeauna chei consecutive pentru inregistrarile din tabela, adica generarea de chei unice uneori sare cu 1000.

Problema este numai estetica, iar Microsoft sustine ca acest comportament mareste viteza serverului, tinand in memorie blocul de secvente generate, iar numai in caz de restart serviciu SQL (nu si restart server) pozitia curenta este marita cu 1000, ca sa garanteze valori unice.

Exista utilizatori care afiseaza si utilizeaza in documente acel numar unic al fiecarei inregistrari (ID-ul sau valoarea cheii primare) si nu doresc ca generarea cheii sa sara uneori cu 1000 de pozitii. Eu am folosit cheia unica in rapoarte si link-uri de web ca referinta la identitatea inregistrarii, ca numar de sesiune, ca numar de inregistrare, etc.

Solutia de compromis oferita de Microsoft este adaugarea parametrului -T272 la pornirea serverului SQL in Sql Server Configuration Manager, utilitar pornit cu fisierul SQLServerManager11.msc in calculatorul meu:

-T272 la startup mssql

Problema nu exista la versiunile anterioare pana la MS SQL Server 2008 inclusiv, apare numai la MS SQL 2012 si 2014 (am testat eu) si probabil apare si la 2016.


Ultimele pagini: RSS

Alte adrese de Internet

Categorii

Istoric


Atentie: Continutul acestui server reprezinta ideile mele si acestea pot fi gresite.