Coborarea in Infern

Categorii: Misticism, ocultism, Univers simulat, Demiurgi (Gnosticism)

03-Aug-2017 21:01 - 4294 vizionari

Dintr-o carte a lui Rudolf Steiner, Crestinismul ca fapt mistic si misteriile Antichitatii (Humanitas 1993), descoper cu surpriza ca sunt in Infern.

Majoritatea suntem in Infern.

Cei care nu sunt in Infern, fie nu constientizeaza asta pentru ca sunt prea preocupati sa isi traiasca viata si sa apuce pensia, discutand inutilitati si trivialitati = categoria oamenilor adormiti (zombi spirituali) si a celor fara suflet (roboti sau NPC intr-un joc din Universul Simulat) - Oameni cu suflet si fara suflet Partea I, Partea II si Partea III, fie au iesit din Infern (s-au trezit din iluzie, din cosmar) si acum asteapta cu rabdare sa se trezesca si ceilalti.

Este inutil ca iesitii din Infern sa incerce sa-i trezesca si pe ceilalti, pentru ca nu poti sa pacalesti Divinitatea: legile karmice sunt inviolabile si nici Divinitatea nu le poate incalca (Krishna si blestemele = karma nu face discriminare).

In momentul in care constientizezi fragilitatea lumii materiale si cauti lumea spirituala, dar inca nu vezi lumina (al treilea ochi nu este deschis complet), atunci te afli in Infern.

Coborarea in Infern este inceputul initierii.

In legendele antice eroii (Hercule, Dionysus, Orfeu, Odiseu, Aeneas, Gilgamesh, Osiris, Odin, Hunahpu, Xbalanque, Regele Gesar si Iisus Emanuel) coboara in Infern si se reintorc cu forte crescute, transformati, nascuti din nou. (Dupa ce a inviat, Iisus nu a fost recunoscut de adepti.)

Tot din aceeasi carte a lui Rudolf Steiner: Invierea lui Lazar: Lazar devine initiat cand iese din mormant.

Iesirea din Infern este nasterea din nou. Experienta traita in Infern transforma ireversibil eroul si acesta priveste lumea cu alti ochi. Transformarea este initierea, iar initierea se pastreaza de la o reincarnare la alta si astfel imi explic diversitatea lumii in care traim. Nu ne nastem toti cu acelasi abilitati, nu ne nastem cu sanse egale de supravietuire, etc.

Misterele Eleusine, tinute de doua ori pe an (februarie si septembrie), au fost instituite in cinstea zeitei Demetra si a fiicei sale, Persefona, si constau intr-o antrenare a aspirantilor pe calea de zeificare. Persefona sta o treime din timp in Infern si doua treimi in lumea viilor. Misterele Eleusine invata initiatii ca numai sufletul exista alternativ atat in lumea materiala cat si in lumea de dincolo.

Omul are potential (Antropozofia lui Rudolf Steiner) si isi poate depasi conditia umana, adica poate face minuni mai mari ca Iisus - Ioan 14:12, adeverind Luca 17:21.

Dar potentialul apare dupa ce iesi din Infern.


Ultimele pagini: RSS

Alte adrese de Internet

Categorii

Istoric


Atentie: Continutul acestui server reprezinta ideile mele si acestea pot fi gresite.