Creştinism: Tatăl Nostru Ispititorul

Categorii: Religie, Crestinism, Univers simulat, Vindecare, Demiurgi (Gnosticism)

11-Jul-2017 16:03 - 2725 vizionari

Multa vreme am crezut ca rugaciunea Tatal Nostru a fost tradusa gresit si credinciosii au invatat-o si au recitat-o fara sa gandeasca.

Dar, de curand, s-a pus problema ca Rugaciunea Tatal Nostru sa fie usor modificata, modificare propusa de Catolici sa intre initial in vigoare de la 3 decembrie 2017, dar s-a amanat la pastele din 2018.

Observ ca sunt 7 schimbari, Google: new our father prayer sau Duck: new our father prayer, una din ele vizand posibilitatea ca Tatal Nostru sa ne duca in ispita.

Cum este posibil ca dupa aproximativ 2000 de ani cineva sa realizeze ca nu Dumnezeu este Ispititorul?

Vechiul Testament are alta parere: Domnul a dat, Domnul a luat, numele Domnului sa fie laudat - Iov 1:21.

Din Vechiul Testament reiese ca Zeul VT este Tatal Minciunii, un termen patentat de Iisus Emanuel Cristos si mentionat de mine de multe ori in blog.

Conform Bibliei, zeul este unul si nu are oponent (ha satan), el creaza, el distruge, el da legi bune si mai putin bune, etc …

Astfel apare o disonanta cognitiva in religiile monoteiste: zeul este fie o dualitate (fratii Ahura Mazda si Angra Mainyu = Ahriman), fie o monada (Zeul VT cu peste 25 de nume), fie o treime, fie sfanta patrime daca includem si pe Fecioara Maria.

Problema se rezolva privind si recunoscand imaginea de ansamblu: Religia inseala si profita de credinciosi, Biblia minte si nu mai argumentez de ce, Crestinismul nu-l mai reprezinta pe Cristos, imbracamintea preotilor, episcopilor si papilor nu amintesc de simplitatea lui Iisus, Canoanele Biblice nu contin cuvintele Mantuitorului, Sinoadele Ecumenice nu sustin adevarul si se contrazic intre ele, umpland lumea de minciuna, etc.

Religia este cancerul speciei umane.

Constientizand asta privesti viata, moartea si reincarnarea din alta perspectiva: un joc cu un numar infinit de vieti intr-un univers simulat si controlat de demiurgi.


Ultimele pagini: RSS

Alte adrese de Internet

Categorii

Istoric


Atentie: Continutul acestui server reprezinta ideile mele si acestea pot fi gresite.