NodeMCU cu ESP8266

Categorii: Electronica, Programare

17-May-2017 21:58 - 2924 vizionari

Dupa ce am testat cateva module ESP8266, doua ESP-07 si un olimex ESP8266, cumparate degeaba si abandonate din diferite motive (dificil de alimentat, dificil de programat prin seriala sau dificil de lipit pe o placa de test), am gasit un modul ietin (doar 43 lei) si usor de testat pe o placa de tip breadboard.

Initial am inceput sa imi construiesc propria placa de test cu conector si cateva periferice:

Soclu pentru NodeMCU ESP8266

Dar am renuntat repede din doua motive: trebuie sa testez configuratia inainte de a lipi piesele si operatia de adaugare fir cu fir (+, -, porturi digitale, rezistente si senzori) dura prea mult, iar eu doream doar sa testez ce pot face NodeMCU.

Astfel ca am montat placa NodeMCU pe un breadboard si am adaugat cateva periferice (3 LED-uri, 3 intrerupatoare si un difuzor buzzer pasiv) sa detectez porturile digitale:

NodeMCU ESP8266 pe un breadboard

In cateva minute puteam aprinde LED-urile.

Primul lucru pe care il face orice electronist amator cu o placa de test este sa aprinda si sa stinga un LED, apoi sa citeasca starea unui buton, etc…

Desigur ca pot face mult mai multe cu ESP8266 in general: comunicatie wifi, achizitie de date, client de web, server de web si multe multe alte programe scrise in lua, in basic, in python sau in c.

De aceea mi-am cumparat senzori de temperatura de tip ds18b20, de umiditate si temperatura tip DHT11 si DHT22, de vibratii (cutremur), etc.

doi senzori ds18b20 mici, patru senzori ds18b20 cu cablu si doi senzori de vibratie alaturi de NodeMCU ESP8266

Urmeaza sa achitionez temperaturi, umiditate si vibratii din diferite zone ale casei si sa le transmit wireless la server.


Ultimele pagini: RSS

Alte adrese de Internet

Categorii

Istoric


Atentie: Continutul acestui server reprezinta ideile mele si acestea pot fi gresite.