Amendă pentru blasfemie

Categorii: Religie, Crestinism, Univers simulat

08-May-2017 16:33 - 2520 vizionari

Se pare ca Stephen Fry, un actor, comediant, prezentator si scriitor Englez, este cercetat in Irlanda de infractiunea numita blasfemie: Link1 si Link2.

Nu este o gluma de 1 aprilie, acum suntem in luna mai ...

In urma unui interviu si a unor comentarii facute de Mr Fry, un telespectator din Irlanda s-a autosesizat si l-a reclamat pe Fry la politie in baza legii Defamation Act din Irlanda.

Cautand pe Internet, Google: Defamation Act ireland, sau Duckduckgo: Defamation Act ireland, am gasit o referire la legea respectiva pe Wikipedia. Din ce am inteles eu pe Wikipedia: Legea s-a aplicat numai Crestinilor prin 1855, in 1999 s-a suspendat pentru ca era incompatibila cu dreptul constitutional de libertate si egalitate religioasa, dar in 2009 legea s-a reactivat si extins pentru orice fel de religie, apoi guvernul format in 2016 a sugerat sa se anuleze aceasta lege.

Tot de la Wikipedia aflu ca in 1328 Adam Duff O'Toole a fost ars pe rug pentru blasfemie, dar, ceva mai tarziu, pedeapsa pentru blasfemie s-a stabilit ca la prima abatere sa fie amenda infinita si inchisoare, iar la a doua abatere sa fie alungarea din tara. Desigur toti criminalii blasfemiatori recidivau si preferau libertatea in afara tarii. Si eu as fi parasit Irlanda si orice alt loc, daca gaseam atat de multi prosti in Gradina Domnului.

In 1703 Thomas Emlyn a primit o amenda de 1000 de lire si inchisoare pe un an pentru negarea divinitatii lui Iisus Emanuel Christos Mesia Chip Luminos, laudati si cantati si va bucurati ca urmeaza sa se înalţe pe 25 mai 2017 ...

Apoi amenda de blasfemie s-a stabilit la 500 lire, si, in final, pe 20 mai 2009, amenda maxima s-a stabilit la 25,000 de euro (€25k). Acum eu fac o profetie: in vremurile din urma amenda se va desfiinta sau sa se reintroduce in lire.

Asadar Stephen Fry risca sa plateasca maxim 25 de mii de euro.

In articol scrie ca politia nu comenteaza, adica nu ofera informatii presei privind ancheta in desfasurare.

Interviul lui Stephen Fry pe Youtube:

Citate adaptate din film incepand cu secunda 18:

... de ce Dumnezeu permite sa apara copii cu cancer (de oase) ... ?

... de ce Dumnezeu a creat o lume atat de mizerabila si de nedrept impartita ... ?

... de ce Dumnezeu a creat o lume atat de malefica si plina de durere in care se vede clar ca nu suntem noi, oamenii, vinovati de situatia existenta: dezastre naturale, copii nascuti cu probleme, tineri cu cancer sau cu boli incurabile ... ?

...

Se pare ca lui Stephen Fry ii scapă cateva aspecte existentiale, pentru că raspunsul este clar pentru mine: Dumnezeu, Creatorul Universului Fizic si al Universului Nevazut, in infinita lui milă si infinita lui dreptate, ne oferă un numar infinit de vieti si ne asteapta cu o rabdare infinită să crestem, să ne inmultim, să ne maturizam si să ne apropiem de El si să-l intelegem ... Nu mă refer la zeul Vechiului Testament care dă legi nedrepte Poporului Ales, nu mă refer la zeul care este Tatal Minciunii pentru că ingaduie un duh (sau o viziune) de minciună pe buzele profetilor, nu mă refer la zeul Noului Testament care isi trimite (in viziunea dogmei Crestine) Fiul ca să moară si să satisfacă orgoliul Tatalui, nu mă refer la zeul care ingaduie cruciade si inchizitii, care lasă oamenii sa tortureze in numele Lui pe semenii lor, care lasă oamenii sa facă si să refacă Crezul si Dogma după bunul lor plac si după cum votează episcopii in adunarile ecumenice, etc.

Sper ca Mr Stephen Fry sa nu sfarsească tragic ca Alan Turing, desi, cand ai un numar infinit de vieti, poti sa joci Jocul Vietii intr-un numar infinit de variante, iar ce castigi este numai experientă.

Intreaga tevatura cu blasfemia este o mare prostie pentru ca cei care striga blasfemie, trebuie mai intai să demonstreze că Dumnezeu există, apoi să demonstreze că stiu, inteleg si respectă Cuvantul si Invataturile sale sau ale Fiului sau si nu au inteles, cumva, greseli de copiere din greaca biblica, apoi să demonstreze ca au inteles ce este pacatul si că au inteles actiunile care il supară pe Dumnezeu.

Dar, pentru ca Teologia Crestină este greu de intels (cateva schizme si peste 30 de mii de organizatii Crestine - Google: how many christians denominations), sau pentru ca fundamentele Crestinismului sunt şubrede, Pavel este eretic partea I si partea II, acuzatia de blasfemie nu este intemeiată si totul este doar un vis urat.

Este timpul să ne trezim din cosmarul religiei organizate si sa traim cu adevarat placut in ochii Domnului.


Ultimele pagini: RSS

Alte adrese de Internet

Categorii

Istoric


Atentie: Continutul acestui server reprezinta ideile mele si acestea pot fi gresite.