Camasa lui Hristos

Categorii: Crestinism, Povesti biblice, Vindecare

15-Apr-2017 20:20 - 3207 vizionari

Desi despre Camasa lui Hristos s-au scris multe si s-au facut filme (The Robe 1953 si altele), camasa ramane un mit, iar eu nu aduc nimic special, doar intaresc Calea spre ateism.

Cand Iisus Cristos (Hristos) Emanuel a fost flagelat de romani din ordinul lui Pilat, a fost dezbracat de hainele sale, inclusiv de camasa, ca sa fie batut mai bine (Matei 27:26, Marcu 15:15 si Ioan 19:1) .

Irod si ostasii lui L-au imbracat pe Iisus intr-o mantie stralucitoare, potrivita pentru un imparat: Luca 23:11.

Ostasii lui Pilat L-au imbracat pe Iisus intr-o mantie rosie, potrivita pentru un imparat: Matei 27:27-28, Marcu 15:17-20 si Ioan 19:2.

Apoi Iisus este imbracat in hainele Lui si dus pe Via Dolorosa pana la Golgota, unde este dezbracat si hainele Lui sunt impartite in patru, numai camasa nu. Pentru camasa soldatii au tras la sorti, pentru ca era tesuta dintr-o singura bucata. O fi fost camasa un combinezon sau uniforma de cosmonaut sau de vizitator stelar, o idee care mi-a venit dupa ce am citit cartea lui Toni Victor Moldovan.

In VT este o referinta la impartirea hainelor intre dusmani, iar pentru camasa au tras la sorti: Psalm 22:18 in biblia mea, Psalm 21:20 in biblia altora.

Matei 27:35 - Iar dupa ce L-au rastignit, au impartit hainele Lui, aruncand sorti, ca sa se implineasca ceea ce s-a zis de proorocul: "Impartit-au hainele Mele intre ei, iar pentru camasa Mea au aruncat sorti".

Marcu 15:24 - Si L-au rastignit si au impartit intre ei hainele Lui, aruncand sorti pentru ele, care ce sa ia.

Luca 23:34 - Iar Iisus zicea: Parinte, iarta-le lor, ca nu stiu ce fac. Si impartind hainele Lui, au aruncat sorti.

Ioan 19:23-24 - Dupa ce au rastignit pe Iisus, ostasii au luat hainele Lui si le-au facut patru parti, fiecarui ostas cate o parte, si camasa. Dar camasa era fara cusatura, de sus tesuta in intregime. Deci au zis unii catre altii: Sa n-o sfasiem, ci sa aruncam sortii pentru ea, a cui sa fie; ca sa se implineasca Scriptura care zice: "Impartit-au hainele Mele lorusi, si pentru camasa Mea au aruncat sortii". Asadar ostasii acestea au facut.

Din povestile Bibliei privind hainele lui Hristos nu inteleg trei aspecte:

1 – daca hainele Lui Cristos erau deosebite, de ce soldatii nu le-au luat dupa ce L-au biciut pe Iisus, de ce s-au chinuit sa-l imbrace in combinezonul de vizitator stelar (locuinta Lui nu este in lumea noastra, El este un vizitator cu mesaj de pace). De ce nu l-au lasat imbracat numai in chiloti, mantie purpurie (demna de Imparatul Iudeilor) si coroana de spini?

2 – In afara de camasa, care sunt cele patru piese de imbracaminte care le puteau imparti soldatii intre ei. Pantaloni, sandale, sacou si cravata? Manusi, fular si caciula nu putea sa poarte, pentru ca era cald si era primavara. Poate a nins de Paşte in anul 33 AD? Cert este ca hainele au fost sfasiate (Ioan 19:23-24) si impartite intre soldati, dar camasa au ezitat sa o rupa, pentru ca era dintr-o bucata: tesatura de kevlar, vesta antiglont sau antisabie, nanotehnologie, graphena, etc.

3 – Unde este camasa? Hainele au fost sfasiate, dar camasa nu. In urma operatiunii au rezultat relicve. Bucati din vesmintele Domnului exista la Trier in Germania, la Sankt Petersburg si Moscova in Rusia, precum si in alte cateva locuri din Rusia si Europa de Vest. Dar camasa nu a fost gasita.

Ma bufneste rasul cand observ ca Sulita lui Longinus e relicva, bucati din Crucea lui Hristos (aduse de Elena mama lui Constantin) sunt relicve, Cuie din Crucea lui Hristos sunt relicve, Capul lui Ioan Botezatorul (venerat de Cavalerii Templieri si pastrat acum undeva prin Bulgaria) e relicva, … , dar nicaieri nu este Camasa lui Hristos. Chiar nu s-a gasit nimeni sa declare ca detine Camasa Lui Hristos?

Biblia, mai ales cand este vorba de Iisus, este plina de povesti si amintesc Inaltatea lui Iisus, Veridicitatea celor patru Evanghelii si Diferente intre cele patru Evanghelii.

In incheiere amintesc vorbele lui Pavel/Paul/Saul: Cor1.15:14 - Si daca Hristos n-a inviat, zadarnica este atunci propovaduirea noastra, zadarnica este si credinta voastra.

Concluzia: Daca aplici logica, abandonezi Crestinismul (devii apostat), pentru ca toate dovezile gasite de mine pana acum sustin Mitul Iisus. Aplicand logica, te vindeci de superstitii si de frici nefondate, te vindeci de frica de iad si evoluezi liber, intr-o religie care nu te minte si care nu profita de naivitatea ta, constientizand ca ai un numar infinit de vieti.


Ultimele pagini: RSS

Alte adrese de Internet

Categorii

Istoric


Atentie: Continutul acestui server reprezinta ideile mele si acestea pot fi gresite.