Rocket Chat, cel mai bun server de chat testat de mine

Categorii: Internet, Programare

07-Feb-2017 17:45 - 2703 vizionari

Am gasit un server privat de chat - https://rocket.chat/, care poate fi instalat cu programul utilitar snap.

Serverul de chat este gratuit, ofera conferinte video, partajare fisiere, mesaje vocale, …

Am pornit o videoconferinta intre telefonul mobil si laptop si calitatea semnalului a fost destul de buna.

Pe telefonul mobil exista si aplicatie Rocket Chat dedicata pentru android, dar am putut utiliza cu succes numai clientul web.

Sursa este la https://github.com/RocketChat/Rocket.Chat, programul este scris in JavaScript si licenta este de tip MIT, o specificatie foarte putin restrictiva publicata de Massachusetts Institute of Technology.

Rocket Chat a primit premiul cel mai bun program open source pe 2016, o mentiune onorabila pe 2015 si o prezentare la softpedia.

O scurta istorie a proiectului Rocket Chat.

Mesaje in Rocket Chat

Se pot crea canale de discutii publice sau private.

Canalele publice sunt gasite prin cautare in server si pot fi afisate permanent pe ecran dupa ce utilizatorul se conecteza la ele.

Accesul la canalele private (testprivat cu iconita de lacat in imaginea de mai sus) se face numai prin adaugare manuala. Proprietarul canalului privat adauga participantii unul cate unul, iar participantii vad automat canalul in lista de canale la care sunt abonati. Tot proprietarul canalului poate elimina participantii care nu mai sunt necesari.

Gestiunea canalelor publice si private este utila pentru comunicatia unei echipe distribuite prin lume: mesaje, fisiere atasate si videoconferinta.

In cazul in care este uitata parola sau a fost schimbata neautorizat (abuz de catre admin), se poate trimite pe email un link de resetare parola:

 Resetare parola prin email

Pentru prevenirea abuzurilor (conturi create de test sau degeaba) se poate dezactiva adaugarea de conturi noi (se ascunde link-ul de inregistrare din fereastra de login) si pentru inregistrare se trimite o invitatie prin email.

Fereastra de login fara posibilitatea de inregistrare cont nou

Eu folosesc chat-ul pentru gestionarea proiectelor si pentru legatura cu colegii de serviciu.


Ultimele pagini: RSS

Alte adrese de Internet

Categorii

Istoric


Atentie: Continutul acestui server reprezinta ideile mele si acestea pot fi gresite.