Unity, film din 2015

Categorii: Univers simulat, Vindecare

05-Jan-2017 15:40 - 2745 vizionari

Ieri, pe 4 ianuarie, am vazut un film documentar pe canalul Sundance TV: Unity, un film produs de Shaun Monson in 2015.

Dupa mii de ani de istorie si civilizatie, in ciuda progresului tehnologic, rasa umana a ramas tot sălbatică si sângeroasă.

Tehnologia si Internetul ne-au oferit accesul la informatii, accesul la istorie, si omenirea a constientizat ororile razboaielor si abuzurile savarsite de-a lungul timpului. Dar rasa umana nu a fost sensibilizata si istoria s-a repetat. Explicatia mea: lipsa de empatie la majoritatea oamenilor si existenta ambelor categorii de oameni cu suflet si fara suflet, Partea I, Partea II si Partea III.

Stiinta a dezvaluit cat de vast este Universul, iar noi inca ne mai luptam pentru teritoriu (o trasatura reptiliana) si pentru resurse. Asa cum razele soarelui sunt gratis, tot asa este tot ce exista in Univers.

Eu consider ca istoria si vastitatea Universului demonstreaza cat de mic si de marunt este omul si, daca exista o divinitate, si, daca exista o dreptate divina, atunci exista si reincarnare. Stiinta din ultimii ani si accesul la informatie au adus numeroase dovezi privind existenta reincarnarii.

Dupa ce am urmarit Cel mai important discurs auzit vreodata, am renuntat complet la hrana de provenienta animala, refuzand sa mai sustin sistemul care genereaza atat de multa durere. Acum convingerile imi sunt intarite. Filmul Unity prezinta cateva scene extreme de cruzime fata de oameni si fata de animale: Imagini de arhiva din razboi si manipulare neglijenta a animalelor in abatoare. Daca pana acum nu ati renuntat la carne, acum este momentul ca sa va salvati sufletul si integritatea de Om.

O scena din film care m-a impresionat foarte mult: In Japonia este un concurs aparte pentru bucatari de preparare a pestelui viu (curatat, fiert, prajit). Daca este preparat suficient de rapid si pestele inca mai misca, bucatarul castiga concursul.

Cum e posibil ca o fiinta umana (definita prin ratiune, sentiment si vointa) sa se bucure de asemenea atrocitate? Spectacolul din Japonia intrece in cruzime si pe zeul Vechiului Testament, supranumit de Iisus si Tatal minciunii, care a dat legi ca animalele sa nu fie consumate cat inca mai este viata in ele. Ratiunea imi spune ca exista karma si reincarnare si ca orice actiune are o reactiune, iar cine nu tine cont de asta se impovareaza (indatoreaza) karmic. Sentimentul (empatia) este coplesitor pentru cine se gandeste la suferinta animalului. Vointa imi spune ca, daca nu pot sa ma abtin de la asemenea atrocitati (sa mananci un peste viu) atunci cu ce ma deosebesc de animale?

Inteleg ca exista cruzime fata de oameni (istoria a dovedit-o) cata vreme exista karma, dar cruzime si fata de animale? Probabil anumite entitati, daca vor sa evolueze mai repede, se reincarneaza in animale si isi platesc datoriile karmice mai repede. Poate intreg Universul perceput de noi este un Mare Joc, o Mare Simulare, in care jucatorii se reincarneaza ca sa experimenteze diferite procese biologice, inaccesibile fiintelor imateriale.

Filmul nu raspunde la intrebarea cand va renunta omenirea la cruzime si nedreptate, dar eu ofer doua raspunsuri care nu se exclud: traim intr-un univers simulat in care experimentam tot ce ne dorim (legea atractiei sau legea rezonantei) si simularea se incheie cand atingem nivelul cel mai inalt, un fel de inchisoare spirituala menita calirii sufletului, sau, a doua rezolvare, vom capata treptat abilitati empatice si vom simti durerea provocata celorlalti, obtinand astfel o confirmare sau o infirmare a actiunilor noastre. Daca nu vom invata de placere, cat de curand vom invata de frica o lege universala: ce tie nu iti place, altuia nu face. De aici rezulta cel mai mare blestem si cea mai buna lectie de purtare: sa primesti ce dai altora.


Ultimele pagini: RSS

Alte adrese de Internet

Categorii

Istoric


Atentie: Continutul acestui server reprezinta ideile mele si acestea pot fi gresite.