Snap - un program universal de instalat pachete in Linux

Categorii: Unix, Internet

17-Dec-2016 22:14 - 2449 vizionari

De cateva zile testez programe gratuite de chat si pana acum mi-au atras atentia Mattermost si Rocket.Chat.

Rocket.Chat se poate instala foarte simplu cu utilitarul snap, un program aparut de curand in lumea Linux, la http://snapcraft.io/, care promite sa uniformizeze procesul de instalare a programelor Linux, adica snap poate instaleaza acelasi pachet la fel pe orice distributie de Linux.

Incercand sa folosesc snap pe Linux Mint 18 (una din distributiile mele preferate) descoper cu surpriza ca nu se poate, adica instalez snap (sudo apt-get install snapd), instalez pachetul cu snap (sudo snap install rocketchat-server), fac restart de cateva ori, instalez lxc si lxd, dar degeaba, pentru ca snap inca nu este suportat de Linux Mint.

Anuntul din 14 iunie 2016 facut de Canonical Ltd, firma care sustine distributiile Ubuntu, spune clar ca programul snap merge numai pe distributiile: Arch, Debian, Fedora, Kubuntu, Lubuntu, Ubuntu GNOME, Ubuntu Kylin, Ubuntu MATE, Ubuntu Unity si Xubuntu.

Rocket.Chat se instaleaza simplu cu comanda sudo snap install rocketchat-server.

Pachetul snap este o arhiva SquashFS cu toate fisierele necesare rularii programului, care este montata undeva in folderul /snap in modul read-only.


Ultimele pagini: RSS

Alte adrese de Internet

Categorii

Istoric


Atentie: Continutul acestui server reprezinta ideile mele si acestea pot fi gresite.