Cu cateva saptamani in urma am gasit un articol pe ATS in care este amintita munca de peste 40 de ani a doi biologi, Peter si Rosemary Grant, sot si sotie, despre viata din Insulele Galapagos, si am pastrat acest articol de Ziua Românilor, ca motivatie pentru toata lumea.
Un interviu din 2016 cu cei doi cercetatori este pe pagina de Internet a revistei Quanta Magazine, si sugereaza ca noi specii de animale pot apare dupa cateva generatii.
Dar spectaculos este articolul din 2014 de pe acelasi server, intitulat Oare competitia produce biodiversitatea?
In articol este vorba de doua grupuri de pasari, care s-au intalnit in insula Daphne Major din Galapagos in 1982. Primul grup era format din pasari cu cioc mic si erau stabilite in insule de multa vreme, iar al doilea grup a aparut in insule prin anii 1982 si aveau cioc mai mare. Ambele grupuri au convietuit in armonie pana in 2003, cand o seceta de doi ani a redus cantitatea de hrana si a favorizat pasarile cu cioc mai mic. In timp ciocul pasarilor s-a redus si mai mult. Cei doi cercetatori, studiind aceste pasari aproximativ 40 de ani, au publicat in 2006 cateva observatii care demonstreaza evolutia si adaptarea speciilor.
Cautand cu Google: Woodcreeper sau cu Duckduckgo: Woodcreeper, am gasit trei imagini sugestive:
Dupa parerea mea evolutia si adaptarea la mediu nu exclude Creatia, nu exclude pe Dumnezeu si nici reincarnarea. Dumnezeu, Creatorul, a creat campul morfogenetic = campul informational (lumea imateriala si legile ei, legile spirituale) care afecteaza lumea materiala. Dumnezeu a creat potentialul si a lasat viata sa evolueze neincalcand liberul arbitru. Entitati rauvoitoare (demiurgii) au evoluat mai rapid, sarind cateva trepte in evolutie (explicatia lui Rudolf Steiner ) si au profitat de speciile mai putin evoluate, inrobindu-le intr-un fel de Matrix (univers simulat).
O generatie pentru bacterii dureaza aproximativ 20 de minute, iar E. coli a demonstrat ca poate sa evolueze rapid intr-un experiment de 10 zile. 10 zile inseamna 720 de generatii de bacterii, iar bacteria a evoluat adaptandu-se la antibiotic in medie dupa 180 generatii (720 generatii / 4 trepte de antibiotic pe masa = 180).
Nu stiu cat dureaza o generatie la Woodcreeper, probabil 2-3 ani, dar din 2003 (seceta) pana in 2006 (observatii publicate) sunt 3 ani si pasarile deja s-au adaptat. Adaptarea nu s-a produs la individ, ci s-a transmis urmasilor, la a doua-treia generatie …
Un alt articol prezinta rezultatele vanatului abuziv: elefantii africani au inceput sa se nasca fara colti sau cu colti foarte mici si asta se intampla pentru ca braconierii eliminau sistematic specimenele de elefanti cu coltii mari, iar indivizii care au supravietuit au transmis mai departe gena care produce colti mici. Aici este vorba de selectie nenaturala si nu are legatura cu evolutia fireasca, dar mi-a placut articolul si invatatura rezultata nu trebuie uitata.
In concluzie: viata poate evolua si se poate adapta in cateva generatii. Fiinta umana are potential urias si, daca se straduieste, daca doreste cu adevarat o viata mai buna, poate invinge limitele biologice, sociale si religioase.
In era moderna Homo Sapiens Sapiens foloseste pastile pentru orice fel de afectiune si pastile care sa reduca efectul secundar la pastilele luate. In plus, mai ia suplimente alimentare pentru sanatate si apoi consuma hrana preparata exagerat sau distrusa partial de conditiile de conservare.
Ce ne facem cu sistemul nostru imunitar, digestiv si nervos dupa doua – trei generatii de abuzuri alimentare in era moderna?
O generatie la Homo Sapiens Sapiens dureaza 30 de ani: dupa 30 de ani, in medie, omul poate produce urmasi.
Asta inseamna ca in aproximativ o suta de ani din acest moment, Homo Sapiens Sapiens se va separa in doua grupe:
- Homo Sapiens Minitehnicus (oamenii din filmul WALL-E (2008)):
Omul civilizat din orase, hranit cu mancare sintetica, posibil 100% lichida pentru ca e mai ieftin de produs, fara dinti datorita hranei lichide, cu implanturi cibernetice (GSM, 3G, 4G, Wi-Fi, BT, BLE, GPS, WWW, IoT, Intel WiDi si alte tehnnologii incorporate) prin corp si prin imbracaminte, cu sistem imunitar foarte scazut datorita abuzului de medicamente, dar cu implanturi medicale care sa-i prelungeasca viata si agonia. Sistemul ii tine ocupati si distrati si scopul lor este sa munceasca ca sa plateasca “beneficiile” civilizatiei: Internet, TV si Telefonie, pachetul complet si tarifat la maxim, incluzand multe minute si giga net incluse, aproape nelimitat in limita bunului simt si a stocului disponibil …- Homo Sapiens Postapocalipticus: (oamenii din filmele Waterworld (1995), seria Mad Max (1979, 1981, 1985, 2015), The Book of Eli(2010), etc.)
Omul care a iesit din sistem, nu si-a mai platit taxele, nu a mai facut parte din “civiliztie” si a trebuit sa isi cultive hrana singur. Omul care si-a dezvoltat rezistenta la capriciile vremii, la paraziti si daunatori, omul care a invatat sa supravietuiasca fara un sistem civilizat de protectie si asistenta sociala, guvern, politie, pompieri si alti bugetari …Desigur, Homo Sapiens Minitehnicus poate oricand sa elimine pe Homo Sapiens Postapocalipticus, dar nu o face pentru ca are nevoie de revigorarea patului genetic. Cred ca religia organizata va dispare pana sa apara scindarea lui Homo Sapiens Sapiens, pentru ca reprezinta un apendice vechi de cateva mii de ani, care s-a inflamat de 1500 de ani si trebuie operat urgent. Eventual, dupa cateva mii de ani, cineva (Mesia 1.1 sau Mesia 2.0) va reunifica cele doua grupuri, pentru ca toate procesele desfasurate in Matrix de catre demiurgi sunt ciclice si Universul este intr-o evolutie continua.