Sfantul Simion Stilistul

Categorii: Crestinism, Demiurgi (Gnosticism), Misticism, ocultism, Nebuni in credinta

02-Nov-2016 19:35 - 3138 vizionari

Cei mai grozavi crestini au fost stilistii, practicand un ascetism extrem.

Despre stilisti am amintit in Inceputurile monasticismului crestin si in Patericul, monasticismul, Filocalia si mantuirea, iar cel mai faimos a fost Sfantul Simion Stilistul (SSS), care a petrecut ultimii 37 de ani din viata pe un stalp inalt de 15 metri. A murit de ulcer pe stalp. Timp de 37 de ani a urinat pe gura-casca de cateva ori pe zi. Daca nu avea spectatori, probabil rezista cateva luni, cel mult 40 de zile fara mancare si 3 fara apa, dar spectatorii i-au alimentat nebunia.

Stilistii sunt asceti care se expun in public pe un stalp, stand intr-un picior sau alta pozitie incomoda, oferind un fel de spectacol macabru cum mai ofera uneori David Blaine (44 zile de post in public) si, probabil, alti iluzionisti ai lumii moderne.

Ca sa subliniez absurditatea stilismului, atasez cateva imagini reprezentative din serialul meu favorit, Naruto Shippuden:

Naruto nu era stilist, doar practica o meditatie speciala de acumulare a energiei naturii.

De pe Internet cateva imagini de stilisti si se pare ca toate il reprezinta pe Simion Stilistul:

simion stilistul symeon stylite simeon-atop-his-pillar

Dupa parerea mea, Simion Stilistul intruchipeaza Nebunia Crestina si nu cred ca exista cineva care sa-l intreaca, desi in India se straduiesc multi:

fakir asceticww2 sadhu 

Cautand nebuni crestini pe Internet, gasesc posibili candidati: Sfanta Quiteria, Sfantul Francis de Assisi, Sfantul Rege Luis IX, Sfantul Vladimir de Kiev, Sfantul Moise cel Negru, Sfanta Isidora de Egipt, Sfantul Simion de Edessa, Sfantul Procopius, Rasputin, Sfantul Serafim de Sarov, Sfantul Vasile cel Binecuvantat, …

Calugarii au aparut ca o concurenta pentru preoti: predicatorii religiosi pustnici, barbosi, neingrijiti si celibatari sunt “mai sfinti” decat preotii si au “mai mult har” decat preotii, de aceea laicii “casca gura mai mult la povestile lor” decat la ale preotilor … observatie valabila pana in zilele noastre. Si pustnicii, datorita posturilor indelungate, au viziuni si revelatii divine fascinante de povestit laicilor. Prin post negru, dupa cateva zile, se energizeaza chakra sase si sapte, si incepi sa vezi fantome, este normal sa ai viziuni si sa capeti clarviziune si clarauditie, aici nu este vorba de schizofrenie, este vorba de initiere in ocultism. Avem in istoria Crestinismului si calugarite foarte sfinte, imi scapa numele acum, care dupa atata post si rugaciuni, cand se arunca in genunchi, nu mai atingea pamantul, ci levita prin puterea spiritului. (O fi murit in timpul postului negru si nu a realizat ca e moarta.)

Prima data am auzit despre Simion Stilistul in articolul 20 de motive sa renunti la Crestinism.

Timp de aproximativ 200 de ani, un grup anume de crestini (stilistii si altii) se mortificau (dupa legatura cu vampiri acum pot sa leg crestinii si de zombi) tratandu-si trupul cu cruzime (zgarieturi, rani deschise, puroi si viermi) considerand ca un trup frumos polueaza sufletul. Sfantul SS culegea viermii care cadeau din trupul sau pe jos si ii reintroducea in rani, afirmand: Mancati ce Dumnezeu v-a dat. Asadar pentru un suflet desavarsit, unii Crestini considerau ca trebuie sa aiba un trup chinuit fizic, … Desigur, un trup chinuit fizic (autoflagelat, automutilat) este neputincios si incapabil sa munceasca sa se intretina. Adesea trecatorii milosi ofereau hrana ascetilor.

Ascetii erau un fel de ciudatenii puturoase, si la propriu si la figurat, ale naturii, care profitau de naivitatea celorlalti. Ascetismul public este culmea orgoliului: demonstreaza ca fiinta umana poate indura multe, iar admiratia publica hraneste orgoliul si alina durerile fizice.

Cautand cu Google: Simeon Stylites rope, nu vom gasi relicve, nu vom gasi sfoara lui Simion, dar vom gasi marturii incredibile: Sfantul Simion Stilistul avea o sfoara infasurata in jurul trupului, care in timp a patruns in carne si a putrezit, … Realizati de cata vreme SSS nu a mai muncit si a trait exclusiv din mila trecatorilor?

http://www.panmodern.com/simeon.html
http://www.ccel.org/ccel/pearse/morefathers/files/simeon_stylites_vita_01_trans.htm
http://www.sacred-texts.com/chr/lots/lots015.htm
http://sanctoral.com/en/saints/saint_simeon_stylites.html

Banuiesc ca Imparatia lui Dumnezeu nu este aici, pe Pamant. Stiu ca in India sunt asceti care practica aceeasi idee: o viata fara bunuri materiale, care considera lumea fizica o iluzie, isi neglijeaza corpul fizic, isi petrec aproape toata ziua in meditatie si, uneori, cand primesc ceva hrana de pomana, mai mananca si ei ceva.

Cine dupa cine s-a luat? Indienii dupa Crestini, sau invers? Calugarii Crestini au Rugaciunea Inimii, iar hindusii si budistii repeta mantre.

Ascetismul si calugaria sunt impotriva naturii.

Iisus nu a fost calugar, nici ascet, doar a postit 40 de zile (post negru) in desert ca sa se intareasca spiritual.

Budha a practicat si el un ascetism extrem (post negru) in prima parte a misiunii lui, pana a capatat iluminarea, dar, dupa aceea, a respins ascetismul extrem.

Calugarul nu poate implini porunca lui Dumnezeu: Cresteti si va inmultiti, din Geneza 1:28, Geneza 9:1, Deut.4:1, Deut.6:3 si Deut.8:1.

Nu intamplator ne aflam temporar in planul fizic. Nu intamplator ne nastem intr-o anume tara. Nu intamplator unii au destin tragic, iar altii se bucura de o batranete indelungata si sanatoasa. Fiecare trebuie sa isi insuseasca lectiile specifice planului fizic, pana nu mai are nevoie de reincarnare si trece la urmatorul nivel din jocul demiurgilor.

Oamenii care neglijeaza trupul si planul fizic, renuntand la vrabia din mana pentru cioara de pe gard, fac o greseala karmica grava, iar in viata viitoare vor avea de platit mai mult.

Logica ma determina sa afirm ca nu poti ajunge in cer, in zona imateriala, pana nu iti insusesti toate lectiile specifice planului fizic.


Ultimele pagini: RSS

Alte adrese de Internet

Categorii

Istoric


Atentie: Continutul acestui server reprezinta ideile mele si acestea pot fi gresite.