Longevitatea Parinţilor Creştinismului

Categorii: Demiurgi (Gnosticism), Crestinism, Religie, Vindecare

01-Nov-2016 16:33 - 3195 vizionari

Dupa legatura dintre Creştini si Vampiri, urmeaza un nou argument privind vampirismul din Crestinism: Longevitatea Parintilor Creştinismului.

Desi pare absurd de ridicola asocierea dintre Creştini si Vampiri, cu cat o repet mai mult, cu atat imi pare mai plauzibila.

Cum a putut o religie atat de pasnica si de inocenta sa fie atat de persecutata in primii 300 de ani dupa Cristos? De ce era imparatul Nero atat de pornit impotriva Crestinilor, incat, pentru distractie, ii transforma in torte vii in anul 64 (Google: nero human torches)?

(Observatie: Vampirii sunt vulnerabili la foc, iar vârcolacii la argint.)

Cum a fost posibil ca o religie a pacii si a iubirii sa isi arate coltii (de vampir) si adevarata fata la cativa ani dupa Edictul de la Milano (anul 313), cand Crestinii au fost acceptati si tolerati in comunitate, si, dupa 55 ani (anul 380, Edictul de la Tesalonica al lui Teodosius) de la adoptarea Crestinismului ca religie de stat (anul 325) sa inceapa persecutiile impotriva ereticilor?

Raspunsul reiese din tabelul urmator:

 
Nume si prenume Perioada Varsta maxima Observatii
Ignatius de Antioh 35 – 108 73 de ani Discipol al Apostolului Ioan, episcop peste doua regiuni. A murit martir in Circus Maximus.
Polycarp de Smirna 69 – 155 86 de ani Discipol al Apostolului Ioan. Episcop de Smirna. A murit martir, ars pe rug.
Iustin Martir 100 - 165 65 de ani A murit martir. Este sfant al Bisericii Catolice, Bisericii Anglicane si al Bisericii Ortodoxe.
Sfantul Hehesipus sau Hegesipus de Palestina 110 - 180 70 de ani Evreu convertit si cronicar Crestin. Lucrarile lui sunt in intregime pierdute si s-au mai pastrat numai 8 pasaje citate de Eusebiu de Caesarea.
Tatian de Adiabene sau Tatian Asirianul 120 - 180 60 de ani Un Crestin-Asirian.
Sfantul Irineus 130 – 202 72 de ani Episcop in Galia si martir. A contribuit la dezvoltarea teologiei Crestine.
Atenagoras de Atena 133 - 190 57 de ani Un grec si filozof Crestin.
Dionisie Areopagul candva prin primul secol  

Nascut si decedat candva prin primul secol dupa Cristos.

Abia prin secolul 6 niste scrieri (despre ierarhia ingerilor) au fost atribuite lui Dionisie Areopagul si, mai tarziu, au fost considerate pseudoepigrafe (de provenienta indoielnica) si au fost atribuite lui Pseudo Dionisie Areopagul.

Nu se stiu multe despre el (doar niste aberatii despre ingeri), dar este unul dintre Sfintii Parinti ai Crestinismului si il amintesc, chiar daca nu se stie cand si cum a trait si murit.

Clement de Alexandria 150 - 215 65 de ani A fost martir, dar in 1586 Papa Sixtus V il scoate din Cartea Martirilor, probabil pentru ca fost considerat eretic. (Papa face ce vrea, inclusiv rescrie istoria.)
Tertulian 155 - 240 85 de ani Prolific scriitor Crestin si parintele Crestinismului Latin
Hipolitus de Roma 170 - 235 65 de ani Cel mai important teolog Crestin din secolul 3.
Presbiter in Biserica Romei. A murit martir.
Origen 184 - 254 70 de ani Nu mai e sfant parinte, a fost scos din lista pentru ca scris despre reincarnare si pentru ca a fost declarat eretic la 300 de ani dupa moartea sa.
Tatal lui Origen a fost martir in 202 in timpul persecutiei lui Septimius Sever. O poveste a lui Eusebius de Caesarea spune ca Origen a vrut sa fie martir alaturi de tatal sau, dar a fost impiedicat de mama sa, ascunzandu-i hainele.
Eusebiu de Caesarea 260/265 – 339/340 75 - 79 de ani Un grec si mare istoric Crestin. Episcop de Caesarea in 314. A scris mult despre martiri. A redactat canonul biblic, …
Atanasius de Alexandria 296/298 - 373 75 - 77 de ani Sfant exilat de cinci ori datorita conflictelor cu Arianismul si a altor motive. Exilat, dar sfant. Asta spune mult despre lupta pentru putere si diferentele de opinii din vremea aceea. Invingatorii rescriu istoria, iar documentele ramase nu garanteaza adevarul istoric.

Lista este mult mai lunga si nu pot sa-i amintesc pe toti.

Ce au avut deosebit sfintii parinti de au trait atat de mult in acele vremuri grele in care media de viata era de 45 de ani? Mama mea a trait 63 de ani (insuficienta cardiaca, hipertensiune, diabet, atac cerebral), iar majoritatea martirilor din tabelul meu au trait pana la 86 de ani. Daca nu mureau martiri, mai traiau si astazi.

Google: average span of life in history

Un articol de la livescience.com sugereaza ca in 1907 media de viata era de 45 de ani si ca media s-a pastrat constanta de 2000 de ani.

Oare de ce o religie a pacii a fost intampinata cu atata ostilitate? Pentru ca primii crestinii au fost prigoniti datorita ritualilor secrete din catacombe.

Google: darth sidious papa

Cu o faţă ca a lui Benedict XVI (Joseph Aloisius Ratzinger) si cu longevitatea Parintilor Crestinismului, sa nu ne mire ca impartasania seamana cu un ritual vampiric.


Ultimele pagini: RSS

Alte adrese de Internet

Categorii

Istoric


Atentie: Continutul acestui server reprezinta ideile mele si acestea pot fi gresite.