Toate drumurile duc la Roma

Categorii: Demiurgi (Gnosticism), Religie, Cedrii cantatori (sunatori)

12-Oct-2016 21:36 - 2513 vizionari

Am gasit un fir de discutii pe forumul ATS, creat pe 25 aprilie 2010 si intitulat All Roads Lead to Rome.

Este prezentata o scurta istorie a lumii incepand cu Razboaiele Troiene pana in zilele nostre, sub forma unor ipoteze, dar are 607 steaguri si asta inseamna ca este de departe unul dintre cele mai apreciate articole publicate pe ATS.

Se spune ca prin secolul 13 Inainte de Cristos s-au luptat trei orase grecesti: Sparta (emisfera stanga a creierului = logica), Atena (emisfera dreapta a creierului = intuitia) si Troia (constiinta superioara = Dumnezeu). Povestea celor trei orase, mediatizata de Homer in Iliada (secolul 8 IC),  este povestea Trinitatii.

Troia era aparata de un zid impenetrabil, construit de Poseidon si Apolo, dar Calul Troian ii aduce infrangerea.

Troia, reprezentand divinitatea, este cucerita, adica omul isi pierde legatura cu Dumnezeu si se intampla asa cum spunea Megre in cartile lui: atunci se termina Era Vedica si incepe Era Ocultismului. Incepand de atunci omul nu mai discuta direct cu Dumnezeu, o face prin intermediari, preotii, apare religia si teologia. De atunci “expertii” incep sa isi dea cu parerea despre Dumnezeu, bâjbâind prin intuneric, orbii conducand pe orbi.

Dar Eneas, unul din eroii Troiei, supravietuieste si fuge in regiunea care mai tarziu se va numi Italia. Urmasii lui Eneas, Romulus si Remus, intemeieaza Roma in 753 IC.

Trinitatea, ca povestea celor trei orase grecesti, mai apare si sub forma zeilor greci, romani si egipteni:

Atena = Înţelepciunea: Atena, Minerva, Seshat (zeita egipteana a intelepciunii).

Sparta = Tăria: Artemisa, Diana, Neith (zeita razboiului si a vanatorii la egipteni).

Troia = Frumuseţea: Afrodita, Venus, Hathor (zeita frumusetii, feminitatii si a fertilitatii la egipteni).

Observatia mea: eliminand Troia (feminitatea), omenirea evolueaza intr-o noua era in care religia devine misogina si, desi incearca sa defineasca o Trinitate, o face fara sa includa si partea feminina.

Sunt multe presupuneri in firul de discutii de pe ATS, dar mai amintesc numai ca Gaius Julius Caesar este primul imparat roman care este ridicat la rangul de zeu si ca este modelul dupa care s-a cladit mitul Iisus.

Gaius Julius Caesar foloseste pentru prima data in istorie procedeul Divide si Cucereste, prin agenti provocatori raspandeste zvonuri printre triburile necucerite, le lasa sa se lupte intre ele, apoi armata romana cucereste mai usor triburile slabite.

Datorita succesului militar, dusmanii comploteaza sa-l asasineze pe Gaius Julius Caesar pe 15 martie 44 IC, dar atacul esueaza. Pentru niste simpli cetateni ai Romei nu este usor sa ucizi un om calit pe campul de lupta. Un cadavru care seamana cu Gaius Julius Caesar este incinerat in public cu mare pompa si lacrimi, iar Gaius se retrage si conduce imperiul din umbra prin Marc Antoniu, apoi Lepidus si, in final, prin nepotul sau Octavian, care mai tarziu se va numi Augustus Caesar.

Pacatul originar: omul a fost creat imperfect (a eliminat Troia, a eliminat divinitatea) si a esuat in a accepta pe Cristos (Caesar) ca salvator si mantuitor. Omul a lasat pe Cristos sa moara pe cruce si a lasat pe Caesar sa moara in Sala Senatului.

Povestea este mult mai lunga, despre Iulius Caesar, Titus, Nero, Constantin cel Mare, Charlemagne, cruciade, templari, Francis Bacon, Rosicrucianism, Revolutia Americana, Razboiul Civil si Albert Pike, Rothschild, Rockefeller, Hitler, Holocaust, ONU, Razboiul Rece, …

Cine are rabdare, o gaseste pe ATS in prima pagina de comentarii.

Acum stiu de ce nu mi-au placut niciodata romanii: nici in filmele lui Sergiu Nicolaescu, nici in filmul Gladiatorul, nici in jocul Skyrim (intotdeauna am luptat impotriva imperialilor), nici in jocul Fallout New Vegas (de fiecare data l-am tradat pe Caesar si m-am aliat cu NCR = New California Republic).


Ultimele pagini: RSS

Alte adrese de Internet

Categorii

Istoric


Atentie: Continutul acestui server reprezinta ideile mele si acestea pot fi gresite.