Evolutia unei bacterii filmata 10 zile in laborator

Categorii: Dragos Argesanu, Stiinta si Tehnologie, Vindecare, Cedrii cantatori (sunatori)

06-Oct-2016 13:06 - 3331 vizionari

Cercetatorii de la Harward medical school au filmat timp de 10 zile cate un cadru la 10 minute, inmultirea bacteriei E. coli pe un strat de solutie nutritiva (zahar) otravita cu un antibiotic de concentratie slaba la margine si foarte concentrat in centrul mesei de studiu.

Solutia nutritiva este colorata in negru cu cerneala ca sa se evidentieze mai bine inmultirea bacteriei.

Concentratia de antibiotic a plecat de la 0, pe margine, 1, 10, 100 si, in centrul mesei, 1000.

Filmul are comentariu si subtitrare in engleza si prezinta foarte clar cum evolueaza in trepte bacteria si cum se adapteaza.

De foarte multe ori bacteriile mor in proportie de 98-99%, dar procentul ramas in viata sufera mutatii si supravietuieste.

In conditii potrivite E. coli se divide la fiecare 20 de minute.

Din punctul meu de vedere filmul are profunde implicatii: demonstreaza existenta evolutiei, demonstreaza inutilitatea medicamentelor (aici a antibioticelor) si confirma afirmatiile lui Dragos Argesanu ca nu poti combate raul cu rau. Violenta naste mai multa violenta si nu este bine sa arzi entitatile de energie joasa cu flacara violet.

Nu neg existenta Creatorului si a Creatiei. Este intuitiv: Creatia nu este statica, ea are posibilitatea sa evolueze, iar savantii si teologii pot sa se impace: exista si creatie (ADN si miracolul vietii din Cambrian) si evolutie (filmul acesta).

Cu miliarde de ani in urma Creatorul a creat potentialul, adica explozia de viata din Cambrian, si a ghidat evolutia vietii pana in zilele noastre, modeland fiinta perfecta: Omul din cartile lui Megre.

Daca o simpla bacterie, E. coli, poate sa evolueze asa de repede in numai 10 zile, ce o impiedica sa isi depaseasca atributiile (sa isi schimbe programul) si sa ajunga la capatul lantului trofic, adica pradatorul suprem ? Raspuns: echilibrul din ecosistem si sistemul imunitar al fiintei perfecte: Omul.

De miliarde de ani functia bacteriei a ramas neschimbata, iar omul, aparut mult mai tarziu pe scara evolutiei, s-a obisnuit cu ea (vezi Razboiul Lumilor de H.G. Wells) si nu are nevoie de antibiotice. Dar omul, provocand raul cu rau si atacand bacteria cu antibiotice, determina o reactie de aparare care duce la transformarea raului in ceva mai mare, mai puternic si mai rau. Avem anunturi medicale ca exista bacterii incredibil de rezistente la antibiotice, ex: Stafilococul Aureus, MRSA (Methicillin-resistant Staphylococcus aureus).

E. coli, cand e buna, produce vitamina K2 si distruge alte bacterii daunatoare pentru om, cand e rea nu vreau sa stiu.

Am incredere in viitorul omenirii si in evolutia umana si sper ca oamenii sa aiba intelepciunea sa accepte ca orice eveniment posibil nedorit este menit sa induca o evolutie.

Fiinta umana a fost creata perfect, cu infinite posibilitati de evolutie si de adaptare. Acest potential este invidiat de ingeri, care sunt roboti sau constructii artificiale fara sentimente si incapabili sa evolueze, si acesta este unul din motivele ruperii (caderii din cer) sau separarii de Dumnezeu.

Acceptand evenimentul nedorit, iti inveti lectia, evoluezi, isi ridici nivelul vibrational si evenimentul nu te mai afecteaza in viitor.


Ultimele pagini: RSS

Alte adrese de Internet

Categorii

Istoric


Atentie: Continutul acestui server reprezinta ideile mele si acestea pot fi gresite.