Yaldabaoth, zeul Vechiului Testament

Categorii: Demiurgi (Gnosticism), Misticism, ocultism, Religie

19-Sep-2016 16:37 - 3082 vizionari

Un articol postat in forumul ATS prin noiembrie 2009: Este Yahweh Creatorul Suprem sau este un zeu malefic?

http://www.abovetopsecret.com/forum/thread516139/pg1

Este ca o completare si ca o confirmare a articolelor mele despre Yaldabaoth, si, mai concret, Numele adevarat si pactul cu Yaldaboath.

Google: yaldabaoth yahweh sau Google: yaldabaoth saklas samael

Sunt prezentate citate din cartile gnostice si se sugereaza ca zeul Vechiului Testament este un zeu gelos (dupa cum el insusi o spune in Biblie) si ca insistenta obsedanta cu care aminteste ca nu exista alt zeu mai presus decat el, dovedeste clar ca exista zei mai presus decat el.

Mai presus de Yaldaboath este mama sa, Sofia, de la care a mostenit/furat puterea.

Zeul suprem nu are nume (nu il cheama nici El, nici Elohim, nici An, nici Yah, nici Yahweh, nici YHWH, etc.) pentru ca nu exista nimeni mai presus decat el care sa-i dea un nume.

Zeul suprem nu are nevoie de jertfe, nici de contracte sau legaminte, nu doreste nimic si nici nu are nevoie de ceva anume, pentru ca este complet si este perfect asa cum este.

Eu adaug: Zeul suprem nu are nevoie de multumiri de la noi, muritorii, dar daca o facem, ne ridicam nivelul vibrational, recunoscand ca exista un Zeu Suprem, care ne vegheaza.

Si mai adaug: Daca intre noi si Zeul Suprem lasam loc de intermediari, riscam sa pierdem imaginea de ansamblu si sa ne abatem de la Sursa.


Ultimele pagini: RSS

Alte adrese de Internet

Categorii

Istoric


Atentie: Continutul acestui server reprezinta ideile mele si acestea pot fi gresite.