Geocentrism

Categorii: Crestinism

31-May-2016 18:17 - 2586 vizionari

Am gasit un articol care adauga un mare cui in cosciugul Crestinismului.

Desi subiectul filmului prezentat in articol este un amarat deceptionat de sistemul in care crede orbeste, vina lui nu poate fi iertata. Ignoranta nu este o scuza.

https://www.youtube.com/watch?v=ZLdcVG9aUYQ

Ce m-a socat cel mai mult este lista (confirmata de cautari Google) de sfinti parinti care au sustinut geocentrismul:

- in secolul 4: Sf. Vasile cel Mare, Sf. Ambrozie cel Mare al Milanului, Sf. Grigore de Nisa

- in secolul 5: Sf. Ioan Gura de Aur, Sf. Augustin

- in secolul 8: Sf. Ioan Damaschin

- in secolul 14: Sf. Grigore Palama

- in secolul 19: Sf. Atanasie de Paros

Si parafrazand discursul parintelui din film, intreb: Ce facem? Toti acesti sfinti s-au inselat (in mod evident) pentru ca Duhul Sfant nu i-a calauzit spre adevar? Atunci ei nu au avut Duh Sfant si Crestinismul este intemeiat pe basme, snoave si legende.

Poate fimul este o farsa, dar marturiile sfintilor parinti atarna greu pentru Crestini.

Probabil Aristotel (384 BC) si Ptolemeu in secolul 1 dupa Cristos a fost primii care au considerat ca Soarele impreuna cu celelalte planete se invartesc in jurul Pamantului, dar Copernicus (secolul 15) si Galileo Galilei (secolul 16) au infirmat aceasta ipoteza, iar modelul formulat a fost confirmat de observatiile astronomice, intocmindu-se tabele cu pozitia planetelor calculate in avans si confirmate de observatiile ulterioare. Au fost cateva erori in pozitia planetei Mercur, dar Einstein le-a corectat, rezolvand dilema lui Eddington (vezi filmul: Einstein and Eddington).

Procesul lui Galileo cu Biserica a fost pe tema geocentrism fata de heliocentrism, iar Galieo a pierdut (minciuna si deceptia au triumfat) si Galileo a batut in retragere, afirmand incet, pentru sufletul sau si pentru integritatea sa, cu lacrimi in ochi: e pur si muove (sau ceva asemanator).

Geocentrismul a fost o nedreptate, o minciuna, iar Duhul Sfant se presupuna ca trebuie sa ghideze oamenii spre adevar. Poate omul e prost, rautacios si ignorant, dar Duhul trebuie sa-i semnaleze ca greseste. Eu consider Duhul Sfant atat Duhul Adevarului cat si Duhul Ratiunii.

Ca sa nu comit blasfemie afirm ca sustinatorii geocentrismului nu au avut Duh Sfant. Daca Duhul Sfant nu le-a revelat sfintilor parinti ca geocentrismul este fals si ca heliocentrismul este valabil, atunci sa nu ne mai miram de lipsa roadelor Crestimismului la 16 secole de la legalizare. In vremurile moderne, in care stiinta castiga teren, se vede clar falsitatea religiei.

Dupa parerea mea si a Apostolului Ioan, Duhul Sfant este un dar de clarviziune (Ioan 16:13) care prezinta celui cel il are o imagine clara a realitatii trecute, prezente si viitoare.

Cand lupt cu inversunare impotriva Crestinismului, considerand ca este o farsa de 1 aprilie, o fac pentru ca incet-incet incep sa-mi vina amintiri ca niste senzatii, ca niste sentimente negative de dezgust si dispret privind aversiunea permanenta pentru cunoastere si adevar. Cred ca sunt amintiri din vietile anterioare, in care am suferit nedreptatile crestinilor. De aceea nu suport ignoranta si prostia si fac tot posibilul sa ma pastrez obiectiv si chiar daca uneori fabulez sau aberez (extrapolez), recunosc cu sinceritate cat stiu si cat nu stiu.

Alte filmari pe youtube: https://www.youtube.com/results?search_query=soarele+se+invarte+in+jurul+pamantului

Nici heliocentrismul nu este o reprezentare fidela a realitatii (Pamantul merge in spirala in spatiu): sistemul nostru solar se deplaseaza prin spatiu, dar relativ la sistemul nostru solar, soarele este plasat in centru.

Nu conteaza daca Pamantul este centrul sau Soarele este centrul sau daca Universul are un centru. Totul este relativ. La cat de mare este Universul, putem considera ca orice punct din univers este centrul Universului, dar in sistemul nostru solar numai Soarele este in centru.

Cautand mai multe informatii despre Crestinism si Geocentrism am gasit cateva erezii stiintifice la Lupta pentru ortodoxie si la Saccsiv.


Ultimele pagini: RSS

Alte adrese de Internet

Categorii

Istoric


Atentie: Continutul acestui server reprezinta ideile mele si acestea pot fi gresite.