Prostitutie alegorica

Categorii: Povesti biblice

10-May-2016 20:15 - 2744 vizionari

In Biblie sunt multe povesti picante si amintesc de povestea unui levit si a concubinei sale (de ce traia in concubinaj levitul si de ce si-a oferit concubina pentru o orgie, numai Dumnezeu stie), dar in cartea lui Osea este prezentata o alegorie:

Osea 1:1-2:
1 - Cuvantul Domnului care a fost catre Osea, feciorul lui Beeri, in vremea domniei lui Ozia, Iotam, Ahaz si Iezechia, regii din Iuda, si in zilele lui Ieroboam, fiul lui Ioas, regele din Israel.
2 - Inceputul cuvantului Domnului catre Osea. Si a grait Domnul catre Osea: "Ia-ti de nevasta o femeie desfranata si sa ai copii de desfranata! Caci iata a desfranat pamantul lui Israel, abatandu-se de la Domnul".

Cine interpreteaza Biblia literal, evident ca greseste.

Biblia este o carte de povesti (sau invataturi scrise adânc) si trebuie tratata cu neseriozitate. Numai insirand traducerea numelui personajelor din povestile biblice este suficient pentru sustinerea moralei povestii.

Nu ma astept ca Osea sa asculte de Dumnezeu doar pentru ca Poporul Ales a calcat in mod repetat pe bec, dar in versetele urmatoare povestea continua.

O posibila versiune in ebraica a primului capitol din cartea lui Osea: http://www.scripture4all.org/OnlineInterlinear/OTpdf/hos1.pdf

Alte informatii, Google: commentary on book of hosea


Ultimele pagini: RSS

Alte adrese de Internet

Categorii

Istoric


Atentie: Continutul acestui server reprezinta ideile mele si acestea pot fi gresite.