Acumulatori capabili sa fie reincarcati de peste 200 de mii de ori

Categorii: Stiinta si Tehnologie

25-Apr-2016 15:28 - 2369 vizionari

Cercetatorii de la Universitatea din California, Irvine, UC Irvine, au descoperit intamplator ca inlocuind intr-un acumulator electrodul de Litiu cu unul de Aur, uzura electrozilor s-a redus foarte mult, permitand reincarcarea acumulatorilor de 400 de ori mai mult decat se putea initial. Acumulatorul este experimental si mai mult teoretic, facut din firicele foarte mici de Aur, care dupa 200 de mii de cicluri a pierdut numai 5% din energia inmagazinata. Cred ca nu este un acumulator conventional, incarcabil prin metodele clasice.

O cautare cu Gogle: number of cycles lithium ion battery raspunde ca sunt 300-500 de cicluri de reincarcare.

Acumulatorii NiMH rezista la peste 3000 de cicluri daca sunt incarcati corect (Google: number of cycles nickel metal hydride).

Acumulatorii cu gel rezista aproximativ 1000 de cicluri daca sunt descarcati numai pana la 50% – Google: number of cycle gel accu.

Asadar considerand cel mult 500 de cicluri pentru acumulatorii UC Irvine cu Litiu si inlocuind electrozii cu Aur, pentru reducerea uzurii prin coroziune, si testand peste 200,000 de cicluri de reincarcare, rezulta o durata de viata de 400 de ori mai lunga.

Ce inseamna sa folosesti acumulatori reincarcabili de 200,000 de ori?

Daca ai un sistem de panouri solare care ziua incarca acumulatorii si noaptea (sau cand afara este innorat si nu bate vantul) sunt descarcati pe aparate casnice, acumulatorii rezista 200,000 cicluri / 365.25 zile = 547.57 de ani.

Daca o parte din zile este innorat (si nu bate vantul ca eolienele sa incarce acumulatorii), atunci durata de utilizare a bateriilor depaseste 547 de ani, mai mult decat suficient pentru o viata de om. Daca nu este suficient, putem sa asteptam construirea bateriilor ZPM (Zero Point Module – Google: ZPM stargate) care tin peste 3 mii de ani. Nu inteleg de ce numai 3 mii de ani, pentru energia la punctul zero este inepuizabila.

Surse: ATS si popsci.

Sper ca nu este pacaleala de 1 Aprilie.


Ultimele pagini: RSS

Alte adrese de Internet

Categorii

Istoric


Atentie: Continutul acestui server reprezinta ideile mele si acestea pot fi gresite.