A treia zi, dupa Scripturi

Categorii: Crestinism

01-Apr-2016 19:17 - 4614 vizionari

Biblia este o pacaleala si este cel mai nimerit sa confirm asta de intai aprilie.

Vechiul Testament este o colectie de povesti ale celor doua regate, iar Noul Testament contine minciuni de adormire spirituala: vezi Veridicitatea celor patru Evanghelii si Inaltarea lui Iisus si Matei 27:52 - Mormintele s-au deschis si multe altele.

Ziarul lumina publica un articol pe tema aceasta in 2010, atragand atentia asupra inconsistentelor Noului Testament.

Ce spune Biblia:

Ioan 5:39 - Cercetati Scripturile, ca socotiti ca in ele aveti viata vesnica. Si acelea sunt care marturisesc despre Mine.

Ioan 20:9 - Caci inca nu stiau Scriptura, ca Iisus trebuia sa invieze din morti.

Luca 24:46 - Si le-a spus ca asa este scris si asa trebuie sa patimeasca Hristos si asa sa invieze din morti a treia zi.

Unde in Scriptura (in Vechiul Testament, pentru ca Noul Testament inca nu era scris) este scris despre Mesia si despre invierea din morti si inviere a treia zi?

Probabil ceva lumina se gaseste in articolul de la reasonablefaith.org, sau in articolul de la letusreason.org, dar observ ca prezinta citate numai din Noul Testament.

Poate in articolul de la khouse.org.

Se pare ca Biblia (NT) spune minciuni si nimeni nu poate demonstra contrariul.

Profetul Isaia nu vorbeste despre Mesia, nici despre Iisus, iar Iisus nu este Emanuel.

Un alt document privind referintele la invierea lui Iisus in Vechiul Testament este la http://ed5015.tripod.com/BBibleConsistent120.htm, iar concluzia din articol este clara: nu exista nici macar un singur verset din Vechiul Testament care sa prevada ca Mesia va invia a treia zi. Afirmatia dupa scripturi a lui Saul/Paul/Pavel din 1 Corinteni 15:3-4 este o minciuna.

In Luca 24:1-12 Petru se mira cand gaseste mormantul lui Iisus gol, desi in Luca 9:20 Petru il recunoste pe Iisus ca fiind Mesia (Cel Uns = Mantuitorul = Cel asteptat de Evrei sa-i elibereze de sub dominatia straina). Asta inseamna ca Evanghelia dupa Luca este inconsistenta (mincinoasa, apocrifa, de provenienta indoielnica) sau invierea lui Mesia nu a fost prevazuta de cunoascatori (carturari, farisei si apostoli).

Unde apare cifra 3 in Biblie sau de unde ideea ca ceva trebuie sa tina trei zile:

Geneza 22:1-12 – Abraham incearca sa-l sacrifice pe Isaac, dar dupa 3 zile Isaac scapa nevatamat (Gen 22:4).

Geneza 42:17-18 – Iosif inchide pe fratii sai, pe motiv ca sunt spioni, pentru 3 zile, apoi le cruta viata.

Iosua 2:15-22 – Doi spioni Israeliti au fugit din Jerico si s-au ascuns 3 zile, dar dupa aceea au scapat.

1 Samuel 20:5  (sau 1 Regi 20:5 in versiunea BOR) – David se ascunde 3 zile (azi, maine si poimaine) in camp.

2 Regi 20:1-6 (sau 4 Regi 20:1-6 in versiunea BOR) – Cand Regele Iezechia s-a imbolnavit, Proorocul Isaia l-a anuntat ca va muri, dar apoi i-a proorocit ca se va vindeca dupa 3 zile.

Estera 4:16 – Regina Estera tine impreuna cu poporul ei post 3 zile ca sa abata urgia ce li se pregatea.

Iona 1:17 – Iona a stat 3 zile si 3 nopti in pantecele pestelui.

Tinand cont cele de mai sus plus obsesia cu numarul 3 din Vechiul Testament (Abraham este vizitat de Dumnezeu reprezentat de 3 entitati in Geneza 18:2) si de obsesia cu numarul 3 a Crestinilor (Trinitatea), probabil este normal sa consideram ca Iisus inviaza dupa 3 zile.

Dar socotind zilele si noptile, conform scripturilor, iese altceva: ziua de vineri si ziua de sambata (duminica dis de dimineata Iisus era deja inviat), noaptea de sambata si noaptea de duminica (ziua incepe la apusul soarelui).

Asadar, dupa Biblie, Iisus inviaza dupa 2 zile si 2 nopti si, daca o face (Mitul Iisus si Inaltarea lui Iisus),  nu o face dupa scripturi.

Ierusalimul este pe acelasi fus orar cu Bucurestiul. De Paste, la miezul noptii, Lumina de la Ierusalium se aprinde singura, ajutata un pic si de oxidarea fosforului in aer, si calatoreste doua ore si patruzeci si cinci de minute cu avionul pana la Bucuresti si apoi este distribuita in tara, astfel incat la miezul noptii sa bata clopotele pentru crediciosi, iar popii sa cante veniti sa luati lumina.

Alaturi de Crestinism (definitie, dogma si minciuna), invierea lui Iisus dupa 3 zile este una dintre cele mai mari farse spirituale.


Ultimele pagini: RSS

Alte adrese de Internet

Categorii

Istoric


Atentie: Continutul acestui server reprezinta ideile mele si acestea pot fi gresite.