Li Hong, Mesia Taoismului

Categorii: Misticism, ocultism, Vindecare, Falun Dafa

22-Feb-2016 20:26 - 4573 vizionari

Exista o profetie Tao (Dao) in care se spune ca la sfarsitul lumii va veni un avatar ca o reincarnare a lui Laozi, iar numele salvatorului va fi Li Hong.

Inceputul Taoismul (Daoismului) este atribuit in mod traditional lui Laozi (secolele 6-4 BC), dar Taoismul este mult mai vechi si este asociat cu shamanismul. Taoismul si Daoismul reprezinta acelasi lucru, sunetul asociat lui T se transcrie, mai nou, ca fiind D in traducerile moderne – personal tao.

Google: Daoist prophecy Messiah

De la http://expandourmind.com/goodness/daoism/:
Mantuitorul Daoismului va fi un om popular, conducatorul ideal al lumii, care ii va salva pe cei alesi si ideologia lui se va baza pe adevar, compasiune si toleranta.

Interesant este ca fondatorul miscarii Falun Dafa (sau Falun Gong) se numeste Li Hongzhi, iar Falun Dafa este bazata pe adevar, compasiune si toleranta. Falun Dafa a aparut in 1992 in China si a atras peste o suta de milioane de adepti in sapte ani.

De la https://en.wikipedia.org/wiki/Falun_Gong:
Pe 25 aprilie 1999 peste 10,000 de practicanti Falun Dafa au organizat o demonstratie pasnica, cerand recunostere legala, libera exprimare si libera desfasurare.
Pe 20 iulie 1999, Partidul Comunist Chinez initiaza o actiune de propaganda, destinata sa elimine miscarea Falun Dafa.
In octombrie 1999, Partidul Comunist declara Falun Dafa o “organizatie eretica” si o amenintare la stabilitatea sociala. Urmeaza arestari si persecutii la adresa practicantilor Falun Dafa si tehnica este interzisa in China.

Ca sa evite capetele de acuzare din China, Li Hongzi emigreaza in America.

Pana in prezent Falun Dafa ramane interzis in China, Google: china cease persecution of falun dafa

Cate ceva despre Li Hongzi, luate din cartile de propaganda Falun Dafa: este un maestru de Qigong, care la varsta de 8 ani a invatat esenta Budismului si a castigat puteri supranaturale (telechinezie, invizibilitate) si a inteles adevarul si universul, viata, trecutul si viitorul …

Organizatia Falun Dafa este foarte controversata, iar povestile macabre sunt spuse in ambele tabere:
- Practicantii Falun Dafa sunt persecutati (arestati, torturati, ucisi) pe nedrept pentru ca organizatia este prea populara
- Guvernul Chinei si altii raspandesc zvonuri ca in organizatia Falun Dafa practicantii sunt controlati mental, sunt abuzati, etc. S-au inregistrat foarte multe decese in randul practicantilor Falun Dafa pentru ca au refuzat sa ia medicamente sau sa primeasca ajutor medical. Unii practicanti s-au sinucis ca sa obtina iluminarea (consumarea in Falun Dafa), altii au fost ucisi de fanatici Falun Dafa, …

Acuzatia Guvernului Chinei ca Li Hongzhi face afaceri, dar nu plateste taxe, este sustinuta de un articol pe facts.org.
Am gasit o marturie a unui practicant ca Li Hongzhi este un sarlatan, tot la facts.org.
Sau, tot la facts.org, alte marturii ca Li Hongzhi este un sarlatan si ca povestile despre el nu sunt adevarate.

Prezentarea de pe un server aparent oficial (este in .org) chinezesc a lui Li Hongzhi nu pare chiar asa de dracesca pe cat vor unii sa fie:
http://www.china-embassy.org/eng/zt/ppflg/t36564.htm

Interesant este ca am gasit un interviu cu Li Hongzhi din 10 mai 1999 in care se vorbeste despre lucruri reale: karma, vindecare, extraterestri, poluare, schimbari climatice.

Din ce stiu eu de multa vreme, Falun Dafa sau Falun Gong este un sistem exclusivist, care se bazeaza pe magie, adica in practicant e instalat un falun care il protejeaza (de orice atac) si practicantul e avertizat ca nu trebuie sa practice alta forma de energizare, in afara de Falun Dafa.

Probabil ca Falun Dafa este o tehnica eficienta de curatare/eliminare a karmei si, de aceea, atrage multa violenta, ca un fel de test suprem al Budismului inainte de iluminare. Atunci cand stii adevarul, te poti elibera/mantui/ilumina.

Si Reiki este bazat pe magie (transmisie de energie nedorita/neceruta/nestiuta) pentru ca la initierea Reiki sunt implantate (transmise) in adepti simboluri cu anumite intentii (de transformare, deschidere chakre, de control, de legare de maestru).

Parerea mea: Daca unui om ii este sortit sa se vindece, trebuie sa o faca singur, fara ajutorul unui falun sau a unui medicament anume. Asadar, invatand o tehnica de cultivare si extindere a energiei interne (Chi Gong, de exemplu) finta umana se poate vindeca fara sa dezlantuie urmari karmice. Dar daca plateste ceva (un curs de Reiki) si primeste ceva (un falun, un dar de vindecare Reiki) si nu ii este destinat, atunci karma se va manifesta violent.

Miscarea Falun Gong/Falun Dafa m-a preocupat de multa vreme, dar soarta practicantilor de Falun Gong/Dafa, m-a oprit sa intru in Yoga, Reiki, Chi Gong si orice alta organizatie, consolandu-ma cu ideea ca darurile primite pe nedrept pot fi usor pierdute si realizarile obtinute prin eforturile proprii, prin autoeducatie si meditatie, sunt meritate si esti in siguranta daca le cultivi.

15 octombrie 2017:
Am inceput sa citesc cartile lui Li Hongzhi si explicatiile gasite nu au intrat in conflict cu sistemul meu de credinte.
Cartile sunt disponibile gratuit pentru download pe sit-urile oficiale, chiar si pe sit-ul in Română si cursurile sunt gratuite.
Am inteles de ce este exclusivist: practicarea in paralel cu Falun Gong a altor practici interfereaza cu dezvoltarea armonioasa a individului.
Instalarea in discipoli de catre maestru a unui falun de protectie si de ajutor este intalnita si in budismul tantric.
Ma gandesc serios sa urmez invataturile Falun Dafa, problema acum pe care mi-o pun este oare merit asta, oare merit sa imi reduc karma si chiar sa mi-o elimin in aceasta viata? Daca reusesc, e bine, daca nu, atunci ramane pentru viata viitoare. In viata vitoare, daca ma nasc si supravietuiesc, voi ramane indatorat karmic lui  Li Hongzhi … O mare dilema karmica.

1 noiembrie 2017:
Am terminat de citit cartile Maestrului Li Hongzhi si acum citesc conferinte si raspunsuri la intrebari.
Informatiile asimilate nu intra in conflict cu perceptia mea despre Univers, ba chiar o intareste.
Comentarii:

Ioan, 05-Sep-2017 14:34
Dintotdeauna am respins Reiki si am sustinut Qigong, iar Falun Gong m-a impresionat si m-a tentat,
dar pentru ca este exclusivist, am dat in articol o bila neagra miscarii Falun Gong.
Ioan, 15-Oct-2017 20:16
Am adaugat o categorie noua a blogului, Falun Dafa, in care voi adauga articole inspirate din
studiul cartilor Maestrului Li Hongzhi.
Ultimele pagini: RSS

Alte adrese de Internet

Categorii

Istoric


Atentie: Continutul acestui server reprezinta ideile mele si acestea pot fi gresite.